Nieuwe application voor zoekende homo's.

Er is weer een nieuwe gadget op de markt. Dit keer eentje die zich enkel richt op homo's. Het gaat om een nieuwe application die gericht is op de homo liefdesmarkt.

De nieuwe app. kreeg de naam 'Grindr' en maakt het voor homo's mogelijk andere homo's in de buurt te spotten. Dit nieuwe speelgoedje is bedacht door een 34-jarige homo internetondernemer uit Los Angeles, die regelmatig op chatrooms zat om te daten. Maar daar ondervond hij al snel problemen omdat bij dergelijke sessies de flirt in kwestie vaak honderden kilometers verderop woonde.

Maar met de lancering van de nieuwe app. in combinatie met een iPhone met GPS komt er een einde aan dit probleem. Wie zich aanmeldt bij Grindr staat meteen in contact met alle homo's uit de buurt die ook op Grindr zitten. Wanneer je dan op de foto van iemand klikt, zie je meteen een profieltje, en als je hem ziet zitten kan je meteen beginnen chatten.

De nieuwe app. is al razend populair in de Amsterdamse homoscéne, al ruim 6000 mensen gebruiken hem, wat veel is als je bedenkt dat al die mensen mannelijke homo's met een iPhone zijn. De bedenker van het spel, Joel Simkhai, werkt naar eigen zeggen nu ook aan een app. voor heteroseksuelen, maar hij betwijfelt of die wel zal aanslaan. Vrouwen maakt het volgens hem weinig uit of een potentiële datingspartner maar een paar honderd meter verderop zit. Meer info over de homo app: Klik hierholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 04 March, 2011 en 6051 keer gelezen.