George Michael: 'ik heb mijn straf verdiend, want ik was de posterboy voor cannabis'.Zanger George Michael zegt dat hij zijn gevangenisstraf van vorig jaar voor de volle 100 procent heeft verdiend. Dat liet hij weten in een interview met de BBC. Volgens Michael komt het ook omdat hij de posterboy voor cannabis is.

Michael werd vorig jaar veroordeelt tot acht weken gevangenisstraf, waarvan hij er slechts vier uitzat wegens het rijden onder invloed van drugs. De Britse zanger vertelde in de Chris Evans show dat hij beschaamd is over het incident en dat hij inmiddels in behandeling is voor zijn drugverslaving, wat hem, naar eigen zeggen de status van de posterboy voor cannabis opleverde.

'Het is ontzettend beschamend dat ik dit meermaals heb gedaan. Zo karmisch, het voelt alsof het mijn karma is dat ik er voor moest boeten. Ik ging naar de gevangenis en ik heb de prijs betaald', aldus George. Verder vertelde de zanger dat hij aan elke medegevangene een gesigneerde foto van zichzelf heeft gegeven.

Extra info: Het was niet de eerste keer dat Michael werd veroordeeld wegens het bezit en gebruik van drugs(cannabis, cocaÔne, en crack)en alcohol. Eerder liep hij al een keer of vijf tegen de lamp. Een keer werd hij half bewusteloos in zijn auto aangetroffen waarna hij toen hij wakker schoot een paaltje ramde. Hij werd eerder tot zes maand en een keer voor twee jaar veroordeeld tot een rijverbod. Bij deze laatste overtreding liep hij naast een gevangenisstraf ook een rijverbod van zes maanden op.

Michael kwam voor het eerst in het nieuws toen hij in 1998 werd gearresteerd voor een 'oneerbare' daad in een openbaar toilet in een park in Beverly Hills CaliforniŽ. Hij werd gearresteerd door undercoveragent Marcelo Rodriguez, waarna hij niet langer kon ontkennen homoseksueel te zijn. Voor zijn daad werd hij toen veroordeeld tot een geldboete en een taakstraf van tachtig uur. Kort daarna maakte hij de videoclip voor de singel 'Outside', die is gebaseerd op het incident, in de clip komen zoenende politieagenten voor. Maar de agent die hem toen arresteerde kon daar niet mee lachen en stapte naar de rechtbank, maar de rechter seponeerde de zaak en in hoger beroep verloor de agent uiteindelijk zijn zaak tegen de beroemde zanger.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nieuwe application voor zoekende homo's.
Antwerps parket gaat Sharia4Belgium vervolgen wegens homohaat.
Homohaters mogen demonstreren op begrafenissen aldus hooggerechtshof.
De nieuwe ZiZo is weer uit: homoboer zkt homoboer, wedstrijden en nog veel meer.
Waarom speeddating niet werkt..
Belgische 12-16 jarige holebi's outen zich makkelijker dankzij rolmodellen.
Ierse kunstenaar laat ons lachen met homovaders en paus met homo's.
Naam toekomstige peettante van zoontje Elton John en David uitgelekt.
Servisch androgyn-travestie model hot op catwalk, wil in Playboy.
Paul de Leeuw werkt alweer aan een nieuw tv-programma.
Meer nieuws: Klik hier

Lees ook:
Jaaroverzicht Ander nieuws: Klik hier
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier
Jaaroverzicht Binnenlands nieuws: Klik hier

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 06 March, 2011 en 4998 keer gelezen.