Boek over mannenseks is ware hitbom.
Waar denken mannen aan als ze niet aan seks denken? ‘Ideeënman’ Sheridan Simove besloot een boek te wijden aan het onderwerp. De 39-jarige Britse ‘professsor’, die zich op zijn website ook presenteert als artiest en ondernemer, publiceerde onlangs What Every Man Thinks About Apart From Sex.

Het boek, 200 pagina’s dik maar met enkel blanco pagina’s, blijkt een ware hit. Rosan Hollak van NRC Handelsblad sprak met de ‘auteur van het boek: 'What Every Man Thinks About Apart From Sex' (waaraan denkt een man als hij niet aan seks denkt).

Simove is ‘geamuseerd’ maar ook ‘geshockeerd’ en ‘een beetje teleurgesteld’ door het onverwachte succes. “Aan mijn eerste boek, Ideas Man, heb ik vijf jaar gewerkt. Daarvan heb ik bij Amazon in totaal 35.000 exemplaren verkocht. Aan dit boek heb ik maar negen dagen gewerkt en nu verkoop ik er zo’n 2.500 per week. En uit zes verschillende landen willen de uitgevers nu de rechten opkopen. Bizar!”

Het boek zou veelvuldig worden verkocht aan Britse studenten die het vooral gebruiken als notitieboek tijdens hun colleges. Maar ook als cadeautje doet het boek het bijzonder goed. “Mensen vinden het een briljante grap”, aldus de auteur. “Ik verbaas me er oprecht over: blijkbaar zijn consumenten dus bereid om geld te betalen voor een leeg boek. Dat zegt iets over de YouTube-generatie: alles moet snel en ook onmiddellijk een reactie losmaken.”

Simove, die aan het Balliol College in Oxford experimentele psychologie studeerde en in Disneyland een bijbaantje had als 16e eeuwse gentleman, leeft al vijf jaar van zijn ideeën. Zo ontwikkelde hij een afstandbediening waarmee een politicus kan worden gecontroleerd. Met een van de knopjes kan ‘de oppositie worden uitgeschakeld’. Ook probeerde hij drie jaar geleden zijn eigen naam op zijn bankrekening bij de Britse HSBC te veranderen in ‘God’. “In eerste instantie zei de bankbediende aan de telefoon dat zoiets niet kon omdat ik twee namen moest hebben. Toen suggereerde ik ‘Almighty God’. Maar ze hebben het uiteindelijk toch afgekeurd.”

Waarom onderneemt hij dit soort acties? “Het menselijk gedrag fascineert mij. Onze normen en waarden zijn vaak ongrijpbaar. Wat een eeuw geleden nog werd opgevat als een taboe, vinden we honderd jaar later ineens doodnormaal. Waarom? Ik wil mensen graag een beetje wakker schudden.” Zijn bestseller is overigens nog wel bij Amazon.co.uk te verkrijgen, voor een bedrag van £4,69. “De getallen 69 in het bedrag heb ik zelf bedacht”, zegt Simove grinnikend.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 12 March, 2011 en 3878 keer gelezen.