Een seksverslaving zit niet tussen de oren.

Het is officieel: seksverslaving is een psychiatrische afwijking; een behandelbare ziekte. Dat is na wetenschappelijk onderzoek vastgesteld door de organisatie van Amerikaanse psychiaters (APA).

De psychiaters stellen dat een seksverslaving geen inbeelding van de patiŽnt is. In de meeste landen wordt de aandoening nog niet als ziekte gezien, maar dit zal snel veranderen.

Sinds een tijdje is er een duidelijke stijging van het aantal hulpvragen van seksverslaafde mensen. In Amerika komen er wekelijks een tot twee nieuwe patiŽnten bij, in Engeland drie per jaar en ook in AustraliŽ melden behandelaars een sterke stijging van het aantal mensen dat hulp zoekt voor dit probleem.

De bekentenissen van sterren als Tiger Woods en Russell Brand dat zij een seksverslaving hebben, spelen volgens de onderzoekers een belangrijke rol in deze stijging. Maar er is goed nieuws men kan worden behandeld. Deze behandeling bestaat uit een zes weken durende therapie, waarbij het probleem in acht tot negen uur per dag in groepsessies wordt aangepakt.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 14 March, 2011 en 5321 keer gelezen.