Daniel Radcliffe en Ricky Martin winnen holebi prijzen.Acteur Daniel Radcliffe en zanger Ricky Martin hebben beiden een Award gekregen voor hun inzet en positieve bijdrage aan de holebi-emancipatie. Radcliffe kreeg de Hero Award van het Trevor Project. Martin kreeg een GLAAD award.

Radcliffe kreeg de Award omdat hij een inspiratie is voor jongeren die tot seksuele minderheden behoren. De 21-jarige acteur krijgt de Hero Award pas in juni. De prijs wordt uitgereikt door The Trevor Project, een antizelfmoordgroep uit New York, voor tieners die homo, lesbisch, biseksueel of transseksueel zijn.

De Harry Potter acteur begon twee jaar geleden met het steunen van het Trevor Project, zo maakte hij o.a een clipje waarin hij de hulplijn kenbaar maakte. Ook bracht hij hulde aan de 160 vrijwilligers die de hulplijn bemannen. "Van alle dingen die ik in mijn carrière heb gedaan, is het verspreiden van de problematiek waarmee het Trevor Project zich bezighoudt een van de belangrijkste", aldus Radcliffe.

Zanger Ricky Martin, die vorig jaar uit de kast kwam en eerder in het nieuws kwam met zijn tweelingzoontjes, kreeg afgelopen weekend een GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) Media Award. Deze prijs eert media en mensen die een positieve bijdrage leveren aan de holebi-emancipatie. Martin kreeg een Vito Russo Award, deze prijs gaat elk jaar naar iemand die openlijk voor zijn of haar geaardheid uitkomt en zich inzet voor holebibelangen. In zijn toespraak bedankte Ricky zijn familie, vrienden en partner Carlos Gonzalez. Oprah’s aflevering met Ricky Martin won de prijs voor ‘Outstanding Talk Show Episode’.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 22 March, 2011 en 4359 keer gelezen.