Apple onder vuur vanwege holebi genezende applicatie + Update.(Update onderaan)

Al in november van vorig jaar kon je bij ons al lezen over de anti holebi app van Apple. Sinds een tijdje is daar een actie tegen van start gegaan. Activisten willen dat Apple anti-homo applicatie verwijdert.

Ondertussen hebben al ruim 120.000 mensen een online petitie ondertekend die eist dat Aplle de iPhone-app van Exodus International verwijdert. Deze Exodus International is een organisatie van christelijke oorsprong die zich bezighoudt met de zogenaamde homo en lesbische genezing. De organisatie helpt mensen met homoseksuele gevoelens om zich te bekeren tot het heteroseksuele levenspad.

De app wordt gratis aangeboden in de in de iTunes Store en bevat onder andere een evenementenagenda en links naar verhalen van zogenaamde ex-homo’s.

Volgens Truth Wins Out, de organisatie achter de petitie, is de app van Exodus International in strijd met het beleid van Apple. Zij vinden dat de toepassing aanzet tot haat en vooroordelen, wat negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor het welzijn van jonge homo’s en lesbiennes. In Apple’s app-beleid staat dat inhoud die personen of groepen kan kwetsen, niet is toegestaan.

Maar de mensen van Exodus International denken daar natuurlijk anders over. Volgens eff Buchanan, hoofd van de jeugdafdeling, wordt de app verkeerd begrepen. Volgens hem is het niet de bedoeling om haat te zaaien, maar in Gods ogen is homoseksualiteit nu eenmaal een zonde. Buchanan zegt verder dat de app is ontwikkeld om hoop en steun te geven aan mensen die met homoseksuele gevoelens worstelen.

Apple zelf vindt de app schijnbaar ook niet aanstootgevend, want ze hebben nog niet gereageerd op het nieuws en de app staat nog altijd in de iTunes Store.

Extra info: Tal van psychiaters, psychologen en anderen waarschuwen al jaren voor de vele zogenaamde wordt weer hetero groepen, waaruit de verschillende ex-holebi en ex-homo groepen ontstaan, in zowel de VS als daarbuiten. Uit onderzoek en persoonlijke getuigenissen blijkt dat 9 van de 10 korte of lange tijd later last krijgt van depressies, stemmingswisselingen en zelfs zelfmoord gedachten. Wat te verklaren is door het feit dat je homo's, lesbiennes en biseksuelen niet kan genezen. Het is aangeboren.

UPDATE (23.03.11) De actie van Amerikaanse homorechtenorganisaties tegen de anti-homo app van de christelijke organisatie lijkt succesvol te zijn. De omstreden app van Exodus International is verdwenen uit de App Store. Over het weghalen van de app van Exodus heeft Apple (nog) geen verdere mededelingen gedaan.

Eerder kon je bij ons lezen:
Apple keurt anti holebi app goed.
(november 2010).holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 22 March, 2011 en 3154 keer gelezen.