Legendarische actrice, holebi-icoon, aidsactiviste overleden, homofoben plannen betoging.De legendarische Brits-Amerikaanse actrice, holebi-icoon en aidsactiviste Elizabeth Taylor is niet meer onder ons. Gisteren overleed ze op 79-jarige leeftijd in het Cedars-Sinai ziekenhuis in Los Angeles aan een hartaanval. En hoewel de hele wereld treurt zijn er ook mensen die blij zijn, zoals de leden van de Baptisten kerk clan van Fred Phelps, bekend van het betogen tijdens begrafenissen.

Taylor leed al jaren aan hartfalen, een aandoening waarbij het hart onvoldoende bloed door het lichaam pompt. Daarnaast had ze vijfmaal haar rug gebroken, een hersentumor overleefd en tweemaal een levensbedreigende longontsteking gehad. De jongste jaren was ze aan een rolstoel gekluisterd.

De inmiddels bekende holebihaters van de Westboro Baptist Church komen weer in actie en lieten zopas weten dat ze de begrafenis van Taylor zullen verstoren. Volgens de leden was de actrice, die een icoon was voor de holebi gemeenschap en een geŽngageerd fondsenwerfster voor het aidsonderzoek een pleitbezorgster van homofilie en god verhoede aidsactiviste.

De kerk, lees sekte van Fred Phelps is vooral bekend om zijn protestacties bij militaire begrafenissen waarbij ze leuzen schreeuwen als 'God haat homo's' en 'homo's branden in de hel'. Volgens de Westboro Baptisten is homoseksualiteit een uiterste belediging van god. De clan is ook in de Verenigde Staten erg omstreden, zelfs onder streng christelijke organisaties. Margie Phelps, de dochter van de oprichter en pastor van de Westboro Baptist Church Fred Phelps, meldde op haar twitterpagina dat de kerkleden een demonstratie zullen organiseren tijdens de begrafenis van de Hollywoodlegende.

Kort nadat bekendraakte dat Taylor was overleden, bouwden de medewerkers van haar favoriete homobar in West Hollywood, The Abbey, een schrijn voor haar met kaarsen en foto's van Taylor in de VIP-ruimte waar ze vaak kwam. Het komende weekend wordt in de bar een nieuwe cocktail aangeboden, de 'Blue Velvet Martini', waarvan de opbrengst naar Taylors aidsfonds gaat.

Taylor was een taaie tante. Ze leed al jaren aan hartfalen, een aandoening waarbij het hart onvoldoende bloed door het lichaam pompt. Daarnaast had ze vijfmaal haar rug gebroken, een hersentumor overleefd en tweemaal een levensbedreigende longontsteking gehad. De jongste jaren was ze aan een rolstoel gekluisterd. Ondertussen werd ook bekend dat de actrice haar laatste rustplaats krijgt naast haar moeder en vader Francis en Sara op het Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Cemetery in Los Angeles. De crypte staat vlak bij die van Marilyn Monroe. Op dezelfde begraafplaats liggen onder meer Natalie Wood, Roy Orbison, Farrah Fawcett, Dean Martin en Truman Capote. Wanneer Taylor begraven wordt, is nog niet bekend.

Taylor, de ultieme Hollywoodlegende, won Oscars voor haar rollen in de films 'Butterfield 8' (1961) en 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' (1967). Ze was ook vermaard om haar acht huwelijken. Ze was twee keer getrouwd met de inmiddels overleden acteur Richard Burton. Haar acteertalent, haar schoonheid en haar tumultueuze liefdesleven maakten van Taylor al in de jaren vijftig dť publiekslieveling, zowel op het scherm als in de roddelrubrieken. Ze zette zich ook in voor de strijd tegen aids nadat haar tegenspeler Rock Hudson (een homo in de kast) aan de ziekte overleed. Ze hielp met het oprichten van de American Foundation for AIDS Research (amfAR). Naar schatting verzamelde ze in 1999 ruim 50 miljoen dollar voor de bestrijding van aids.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homohaters (Phelps clan) mogen demonstreren op begrafenissen aldus hooggerechtshof.

Een greep uit ons overige nieuws:
Het is gelukt, wetenschappers maken zelf sperma.
Apple onder vuur vanwege holebi genezende applicatie + Update.
Geer en Goor gaan een film maken
Een derde homo's en lesbiennes klaagt over homofobie op het werk.
Minister Pascal Smet maakt winnaar holebi verhalen wedstrijd bekend.
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
Kenny Goss dumpt na vijftien jaar vriendje George Michael.
Gehele Britse sportwereld omarmt holebi's, ook in Nederland doen ze mee.
Goed nieuws voor homo en lesbische ouders, slecht voor alleenstaande moeders.
George Michael: 'ik heb mijn straf verdiend, want ik was de posterboy voor cannabis'.
Ď'Ik ben geen homo, ik ben een trans, en niemand weet het', het verhaal van een Vlaamse transgender

Meer nieuws: Klik hier


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 24 March, 2011 en 3367 keer gelezen.