Chinezen kunnen mannen homo maken.
In Aziatische landen houden ze van 'spelen' (experimenteren) met muizen. Eind december kon je bij ons lezen over een Chinees onderzoek dat een muis had gemaakt ontstaan uit twee vadermuizen. En in juli van vorig jaar maakten Zuid Koreanen lesbische muizen. En nu gaat het over de seksuele geaardheid van mannelijke muizen.

Wetenschappers in China hebben ontdekt dat het seksuele gedrag van mannelijke muizen onder invloed staat van chemische invloeden in het brein. Ze kweekten mannelijke muizen zonder de neurotransmitter Serotonine en zagen dat de muizen hun interesse verloren in vrouwtjes. Maar ze toonden wel seksueel gedrag naar andere mannetjes.

Daarnaast deden ze nog een keuze experiment. De mannelijke muizen zonder Serotonine mochten kiezen tussen mannetjes en vrouwtjes bleef de keuze uit. Maar toen men een singel mannetje toevoegde was er wel seksuele interesse. De wetenschappers zeggen dat de mannetjes opnieuw seksuele interesse krijgen in de vrouwtjes wanneer ze hen inspuiten met Serotonine.

De conclusie van de wetenschappers is dat Serotonine belangrijk is voor de mannelijke seksuele geaardheid van muizen. En dat het voor het eerst is dat bekend raakt dat de neurotransmitter Serotonine in het brein zeer belangrijk is voor de mannelijke seksuele geaardheid. Het onderzoek keek niet naar de effecten van Serotonine op vrouwelijke muizen.

Of het bij mensen ook zo gaat is niet geweten. Want ook al is het Serotonine gehalte bij mensen soms verantwoordelijk voor het libido van mensen, toch is er geen bewijs dat Serotonine effect heeft op de seksuele geaardheid bij mensen. Het muizen onderzoek, onder leiding van Yi Rao van het National Institute of Biological Sciences en Peking University in Beijing is deze week verschenen in het online journal Nature.

Extra info: Serotonine is een neurotransmitter die is betrokken bij stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

Eerder kon je bij ons lezen:
Wetenschappers maken muis uit twee vaders (december 2010).
Zuid-Koreaanen maken lesbische muizen (juli 2010).

Een greep uit ons overige nieuws:
Legendarische actrice, holebi-icoon, aidsactiviste overleden, homofoben plannen betoging.
Het is gelukt, wetenschappers maken zelf sperma.
Een derde homo's en lesbiennes klaagt over homofobie op het werk.
Apple onder vuur vanwege holebi genezende applicatie + Update.
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
Geer en Goor gaan een film maken
Goed nieuws voor homo en lesbische ouders, slecht voor alleenstaande moeders.
‘'Ik ben geen homo, ik ben een trans, en niemand weet het', het verhaal van een Vlaamse transgender
Homo's trouwen met lesbiennes in Israel
R.E.M zanger voor het eerst open over zijn biseksuele geaardheid.
Minister Pascal Smet maakt winnaar holebi verhalen wedstrijd bekend.
George Michael: 'ik heb mijn straf verdiend, want ik was de posterboy voor cannabis'.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 24 March, 2011 en 4631 keer gelezen.