Lady Gaga maakt 2de deel holebi-song en roept op tot protest.Lady Gaga kan blijkbaar geen genoeg krijgen van haar hit 'Born This Way', want weldra komt ze met een tweede deel genaamd 'Born This Way Country Road'. Daarnaast roept ze ook op tot protest omdat het nummer verboden is in MaleisiŽ.

Gaga over deel twee van 'Born This Way': "If i wanna make it country baby its okay, cause i was born this way! From Londen, Paris, Japan back to U.S.A. Yeah I was born on the road, I was born to be brave! Met andere woorden binnenkort komt er een Country versie uit van de singel 'Born This Way'.

Toen de singel 'Born This Way' uitkwam vestigde Gaga meteen een record, want slechts enkele uurtjes na het verschijnen van de song op iTunes stond het nummer al bovenaan in de hitlijst. Waardoor het nummer het de snelst stijgende nummer 1-hit ooit is geworden. En het is dan natuurlijk ook niet verwonderlijk dat het nummer meteen een dikke hit werd en nog steeds is.

Maar 'Born This Way' zorgt ook voor opschudding. Zo is het nummer in MaleisiŽ verboden. Gaga is daar natuurlijk niet blij mee en roept daarom haar fans in MaleisiŽ op te protesteren tegen het censureren van de singel. De zinnen 'no mater gay, straight or bi, lesbian, transgendered life, I'm on the right track, baby' zijn niet te horen op de Maleisische versie van Born This Way. 'Je moet er alles aan doen als je in vrijheid wil leven. Wat ik tegen de jongeren in MaleisiŽ wil zeggen, is dat het hun taak is om zich te laten horen', aldus Gaga.

Radiostations in MaleisiŽ durven de originele tekst niet te draaien omdat de overheid liedjes verbiedt die 'de goede smaak aantasten of aanstootgevend zijn'. De stations riskeren onder meer een boete van vijftigduizend ringgit (bijna twaalfduizend euro).

Extra: Videoclip Born This Way: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 25 March, 2011 en 3226 keer gelezen.