Gandhi was biseksueel en 'een beetje' racistisch.
Volgens de New York Times journalist Joseph Lelyveld was de beroemde Indiase politicus Mahatma Gandhi biseksueel en racistisch ten opzichte van zwarten. Dat stelt Lelyveld in zijn biografie 'Great Soul', dat gewijd is aan de legendarische leider.

In het boek stelt Lelyveld dat Gandhi verliefd was op de Duits-Joodse architect en bodybuilder Hermann Kallenbach. Gandhi zou aan Kallenbach hebben geschreven: 'how completely you have taken possession of my body. This is slavery with a vengeance’.

Lelyveld zegt dat Gandhi zichzelf de nickname Upper House gaf en Kallenbach was Lower House. In een van de vele intieme brieven schreef Gandhi dat Lower House hem moest beloven niet met lust naar andere vrouwen te kijken. En ze beloofden elkaar een liefde zoals de wereld die nog nooit had gezien.

Gandhi verliet zijn vrouw Kasturbai Makhanji voor Kallenbach, aldus het boek, dat zich beroept op intieme brieven tussen de twee mannen. Daarnaast zegt Lelyveld ook nog in zijn boek dat Gandhi het vreselijk vond dat hij als Indiër niet op gelijke hoogte stond met blanken, maar hij was wel van mening dat hij hoger ontwikkeld was dan zwarten.

Extra info: Gandhi 2 oktober 1869 – 30 januari 1948 was een Indiaas politicus, jurist. Hij werd de leider van de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Hij was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Hij zette zich ook in voor een verzoening tussen hindoes en moslims in India. Een bekende uitspraak van Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht." Mahatma Gandhi werd in 1948 vermoord door een extremistische hindoe. Zijn leven werd in 1982 verfilmd in de Amerikaanse film 'Gandhi', gemaakt door regisseur Richard Attenborough. De film won acht Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario en Beste Acteur.

Een greep uit ons overige nieuws:
Uitzonderlijk: Gehele Britse sportwereld omarmt holebi's, ook in Nederland doen ze mee.
Geer en Goor gaan een film maken
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
Ellen DeGeneres produceert lesbische film naar gelijknamig roman.
Apple onder vuur vanwege holebi genezende applicatie + Update.
Acteur David Burtka, vriendje van Neil Patrick Harris, gaat seksadvies geven.
Goed nieuws voor homo en lesbische ouders, slecht voor alleenstaande moeders.
Lady Gaga maakt 2de deel holebi-song en roept op tot protest.
Een derde homo's en lesbiennes klaagt over homofobie op het werk.
Het is gelukt, wetenschappers maken zelf sperma.
Meer nieuws: Klik hierholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 28 March, 2011 en 5266 keer gelezen.