5000 jaar oud transgender of homo skelet gevonden.
Archeologen hebben een 5000 jaar oud skelet gevonden (foto) waarvan ze zeggen dat het om de resten van een transgender persoon gaat. Het skelet werd gevonden in een buitenwijk van Praag.

Het gaat om een mannelijk skelet dat is begraven op een wijze die enkel voorzien was voor vrouwen. De onderzoekers vermoeden dat het skelet afkomstig is uit de periode 2900 a 2500 v.Chr. en zou stammen uit de kopertijd.

In die tijd moesten mannen altijd begraven worden met het hoofd naar het westen en met wapens. Maar het mannelijke skelet dat hier werd gevonden was begraven met zijn kop naar het oosten en werd omringd door kruiken en kannen, zoals bij de lichamen van vrouwen uit die tijd.

Op een persconferentie in Praag gisteren, zeiden archeologen dat de gevonden persoon een transgender of een derde geslacht is geweest. Kamila Remišová, hoofd van het onderzoeksteam verklaarde: 'Wij geloven dat dit een van de vroegste gevallen van wat kan worden omschreven als een transseksueel of derde geslacht graf in de Tsjechische Republiek. Uit de geschiedenis en etnologie weten we dat wanneer een cultuur strikte regels rond het begraven had ze nooit fouten maakten.

Toch is het niet de eerste keer dat men een skelet heeft gevonden waarvan de persoon werd begraven als zijnde van het andere geslacht. Een vrouw uit Middensteentijdperk had wapens in haar graf.

Wij vragen ons alvast af zoals andere Britse media of de gevonden persoon geen homo was en daarom werd begraven op een 'vrouwelijke' manier, idem dito met de vrouw uit het Middensteentijdperk, misschien was ze wel lesbisch?

Eerder kon je bij ons lezen:
Transseksueel te herkennen op hersenscan.
‘'Ik ben geen homo, ik ben een trans, en niemand weet het', het verhaal van een Vlaamse transgender

Een greep uit ons overige nieuws:
Doodstraf voor honden afgeschaft.
Overleden historicus stelt dat Malcolm X biseksueel was.
Vrouw valt 'homoseksueel' vrouwen schilderij aan.
Paul de Leeuw huilde om kritiek, en gaat eventjes weg.
Lesbische studente wint het van school inzake prombal.
Geer en Goor in war zone Libië + (grappig) Filmpje, en Toppers op zoek.
Gandhi was biseksueel en 'een beetje' racistisch.
Acteur David Burtka, vriendje van Neil Patrick Harris, gaat seksadvies geven.
Mannen belanden vaker op spoed door seksspeeltjes + tips.
Sommige Vlaamse holebi's niet blij met Falko, nieuwe groep voor échte homo's!
Een derde homo's en lesbiennes heeft last van homofobie op het werk.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 April, 2011 en 4093 keer gelezen.