Bart en Luc voor het eerst als koppel in het openbaar en op de foto.
Negen maanden nadat Bart Kaëll zijn relatie met Luc Appermont bevestigde, staat het koppel voor het eerst samen op de foto. Luc (61) kwam de nieuwe cd van Bart (50) een duw in de rug geven tijdens de voorstelling in het Brusselse Stripmuseum. "Deze cd staat dichter bij mij dan alles wat ik tot nu toe gemaakt heb," zegt Bart.

De eerste foto's van Bart en Luc samen, geen wereldwonder maar toch zat iedereen er een beetje op te wachten. En gisteren was het dan zover, tijdens de voorstelling van Barts nieuwe cd stond Luc trots aan zijn zijde in het Brusselse Stripmuseum voor de promotie van Kaëll's nieuwe cd, Hallo, hier ben ik!

De immer minzame Luc Appermont heeft genoeg kilometers op de teller om in te zien dat een foto van Luc en Bart net iets meer nieuws is dan de eerste nieuwe cd van Bart Kaëll in tien jaar tijd. 'Dit gaat om de muziek en de liedjes, maar ik weet dat er belangstelling is voor onze relatie. Daarom hebben Bart en ik gezegd: deze cd is voldoende aanleiding om hier samen te zijn."

Bij de cd zit een boekje met striptekeningen van Steve Van Bael, die de liedjes illustreren. Op de tekeningen zijn Bart en Luc soms erg goed te herkennen. Kaëll zegt dat de liedjes op deze cd persoonlijker zijn dan anders: 'Neem het liedje Het is nog niet voorbij. Het is de eerste keer dat ik zoiets zing sinds die heisa van vorig jaar en mijn outing.' Luc Appermont zegt dat de cd niet over hem gaat.

"Bart heeft gezegd dat deze cd heel persoonlijk is, maar ik laat het aan de mensen om zijn teksten te interpreteren. Denk niet dat deze cd rond mij draait. Als ik er niet was geweest, had Bart deze cd ook gemaakt. Bart heeft er keihard aan gewerkt, perfectionist als hij is. Soms wil hij tegen alles in zijn zin doen, zo is hij nu eenmaal. Hij heeft er zijn slaap voor gelaten, ja. Omdat hij hoopt dat de cd goed wordt ontvangen. Mij heeft hij overtuigd. Er waren maar drie artiesten van wie ik de cd's van begin tot eind kon beluisteren zonder door te spoelen: Louis Neefs, Gilbert Becaud, Ann Christy. Bart hoort nu thuis in dat rijtje; zo goed is deze cd.' (lacht)."

Omdat Bart en Luc beide in de media zitten is de aandacht voor hun relatie erg groot. "Ik blijf wel benadrukken dat we ons voor vrienden en familie nooit hebben weggestopt. We hebben alleen nooit te koop gelopen met onze relatie. Als ik een vrouw en kinderen had gehad, was ik er ook niet mee naar buiten gekomen. Vrienden zeggen wel eens: dat gedoe rond jullie relatie mag nu wel stoppen. Dan zeg ik altijd: Bart en ik doen niks, we zijn even discreet als vroeger."destandaard.be en gva.be

Dit bericht is gepost op 15 April, 2011 en 4827 keer gelezen.