Modeontwerpster (moeder) die teentjes van zoontje roze lakt onder vuur in de VS.Een advertentie van modemerk J. Crew, een grote winkelketen, waarin een moeder haar zoontjes teennagels roze verft zorgt voor heel wat opschudding in de Verenigde Staten.

Creatief directeur en modeontwerpster Jenna Lyons van J.Crew zette de foto in de nieuwe catalogus van zichzelf en haar vijfjarig zoontje. Een intiem familietafereel, zij lakt de nagels van haar zoon, die daar erg om moet lachen. Maar conservatief Amerika kan daar alles behalve mee lachen en de advertentie zorgde dan ook voor een stormloop van protest.

Enkele Amerikaanse anti-holebi sites veroordelen de advertentie van modemerk J.Crew en Jenna dan ook sterk. Nagellak voor een jongen is homoseksueel in de dop, of erger nog misschien wordt hij wel een transseksueel! "Een dramatisch voorbeeld van hoe tegenwoordig in onze cultuur genderidentiteit compleet genegeerd wordt," aldus psychiater Keith Ablow. "Ik vraag me af hoe de vrouw zou reageren als haar zoontje cowboytje speelde met een echt pistool, zou ze dan ook blij en trots zijn?."

Media Research Center's Erin Brown is het daarmee eens. Ze noemt het propaganda om transseksualiteit bij kinderen aan te moedigen. "De favoriete kleur van een kind verandert elke dag, maar een moeder die dit soort gedrag aanmoedigt zorgt ervoor dat het leven van haar zoon in de toekomst erg moeilijk kan worden. J.Crew mag dan bekend staan om hun smaakvolle kleding, het maakt ze blijkbaar niets uit een klein kind te gebruiken om liberale transseksuele politieke ideeŽn te promoten."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 April, 2011 en 3700 keer gelezen.