Bijna duizend betogers bij spontane actie tegen pub die homo's buiten smijt.
Londen: bijna duizend mensen (foto) hebben met een kusactie geprotesteerd tegen een café waar twee jonge homo's werden buiten gegooid omdat ze elkaar een zoentje gaven.

Jamie Bull (23) en Jonathan Williams (26) hadden hun eerste afspraakje in de John Snow Pub in de Londense holebi uitgaanwijk Soho. De twee zochten een rustig hoekje op en toen de klik er eenmaal was gaven ze elkaar een zoen. Daarop stormde het personeel op hen af om ze uit de zaak te zetten.

Een dag later ontstond er een spontaan protest tegen het café. Bijna duizend mensen hielden een kiss-inn voor de deuren van de pub, die uit angst al om drie uur s'middags was toe gegaan. Het koppel verklaarde nadien dat het enkel om een onschuldige zoen op de mond ging en niet om een tongkus. Toen Jamie en Jonathan in eerste instantie niet wilden opstappen greep een van de obers Jonathan bij zijn kraag om hem naar buiten te begeleiden.

Eén van de betogers had een regenboogvlag (symbool v holebi's) bij en prikte die op de deur van de pub. De bijna duizend anderen hielden een vreedzame kiss-inn. Holebi-activist Peter Tatchell zei: "Londen staat bekend als holebi vriendelijk maar blijkbaar zijn er nog steeds plaatsen waar discriminatie en vooroordelen blijven, zelfs in de gay uitgaanswijk Soho."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 April, 2011 en 3431 keer gelezen.