Australische 10 jarige mag meisje worden, ook van zijn tweelingbroertje.
AustraliŽ: de tienjarige Jamie mag van een Australische rechter een meisje worden. Zijn ouders, psychiaters en dokters staan achter de beslissing van de rechter.

Jamie loopt al twee jaar rond in meisjeskleren, gaat naar de meisjestoiletten op school en huppelt verder vrolijk door het leven als een jong meisje met lang blond haar. Rechter Linda Dessau besliste dat Jamie mag beginnen met het slikken van medicijnen die zijn mannelijke ontwikkeling remmen en uiteindelijk stoppen.

Pas wanneer Jamie zestien jaar is mag hij starten met het slikken van vrouwenhormonen. De jongen verklaarde zelf aan de rechter dat hij een meisje is en dat hij dat al als kleuter wist. Dokters lieten weten dat hij wel de jongste Australische tiener is die deze behandeling mag ondergaan.

De moeder van Jamie verklaarde dat haar zoon het altijd al moeilijk heeft gehad om een jongen te zijn. "Mama, het is zo moeilijk om een jongen te zijn", vertelde hij haar en "Ik moet vermomd als jongen naar school gaan." De moeder verklaarde verder ook nog dat 2008 een keerpunt was geweest toen het tweelingsbroertje van Jamie hem als meisje accepteerde. Daardoor besefte de ouders dat het meer dan noodzakelijk was dat Jamie een meisje kon worden. Een behandeling dringt zich dan ook op zei ze tegen de rechter. "Jamie kan perfect leven als meisje. Hij voelt zich prima in zijn vel en wordt niet gepest."

Een expert verklaarde dat Jamie er "overtuigend uitziet als meisje". De dokter zei ook dat een behandeling zich opdringt omdat hij een "snelle puber" is. Een collega uitte geen bezwaar, ook al omdat de behandeling om de mannelijke ontwikkeling te stoppen, omkeerbaar is. Het verhaal van Jamie is niet uniek. Steeds meer en meer jonge kinderen wereldwijd mogen deze transformatie ondergaan.

Info: hoe weet je dat je transgender bent? hoe weet je dat je kind transgender is? Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Transseksueel te herkennen op hersenscan.
Ď'Ik ben geen homo, ik ben een trans, en niemand weet het'. - het Verhaal van een Vlaamse transgender
Britse 12jarige, jongste transseksueel ooit.(sept 2009)

Een greep uit ons overige nieuws:
Moeder die teentjes van zoontje roze lakt onder vuur in de VS.
Europarlement gaat 'speciale' holebi's en transgenders beschermen.
5000 jaar oud transgender of homo skelet gevonden.
Aparte begraafplaats voor holebi's op komst.
Antwerpse rockgroep boos op homofobe fans.
Doodstraf voor honden afgeschaft.
Overleden historicus stelt dat Malcolm X biseksueel was.
Grappig filmpje: Geer & Goor in warzone LibiŽ.
Het is gelukt, wetenschappers maken zelf sperma.
Christina Aguilera's 'Beautiful,' meest krachtige holebi song allertijden + videoclip
Koppel leeft samen met 240 sekspoppen.
Meer nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 April, 2011 en 4475 keer gelezen.