Na Mr Gay World - En de winnaar Mr Gay Europe is... + Filmpjes.In maart van dit jaar ging de Mr Gay World verkiezing door in Manilla op de Filippijnen. En op 12 april jl was het tijd voor de verkiezing van de Mr Gay Europe 2010 - 2011 verkiezingen die doorgingen in RoemeniŽ. Deze verkiezing kreeg veel aandacht op de nationale Roemeense televisie, wat door de Roemeense holebi's als erg belangrijk werd ervaren.

De winnaar werd de 26-jarige Italiaan Giulio Spatala. Als tweede eindigde de 25-jarige Christo Willesen uit Zweden en op de derde plaats eindigde de 27-jarige Ierse Barry Gouldsbury.

De verkiezing ging door in het Roemeense wintersport-centrum Poiana Brasov in de Club Avalanche. De politie zorgde ervoor dat alles goed verliep in het conservatieve RoemeniŽ waar homofobie nooit ver weg is. Winnaar Giulio, hotelmedewerker en filmmaker, droeg zijn overwinning op aan David Kato, de homo-activist die begin dit jaar in Oeganda werd vermoord. Daarnaast maakte hij ook een filmpje over de situatie van holebi's in Italie.

- Filmpje gemaakt door Giulio / homo zijn in Italie: Klik hier
- Filmpje Mr Gay Europe finale: Klik hier
- Meer info Mr Gay Europe: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Mister Gay World 2011 en de winnaar is...+ foto's.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 April, 2011 en 3681 keer gelezen.