Kate Middleton, verloofde Prins William wordt mogelijk lesbisch-icoon.
Kate Middleton, de verloofde van Prins William zou mogelijk in de toekomst een lesbisch-icoon worden. Dat zegt althans de lesbische schrijfster Sarah Waters. Verder raakte bekend dat holebi-activisten op Paasmaandag een optocht zullen houden ten voordelen van het homohuwelijk aan Buckingham Palace.

Volgens schrijfster Sarah Waters kan Kate Middleton in de toekomst een lesbisch-icoon worden. Net zoals Prinses Diana (de moeder van William) destijds was voor homo's. Volgens Waters is de aardse verschijning van de toekomstige bruid van Prins William een reden waarom lesbiennes haar leuk zouden vinden. En wat met homo's? Volgens Waters zullen die zich aangetrokken voelen tot de glamour uitstraling van Middleton.

Verder werden Prins William en zijn bruid door holebi-activist Peter Tatchell opgeroepen om het homohuwelijk te steunen. Daarbij zal er op Paasmaandag een rally doorgaan nabij Buckingham Palace om op te komen voor het homohuwelijk. Tatchell en andere holebi's hopen dat de Prins en zijn geliefde het eerste Koninklijke koppel zal zijn dat het homohuwelijk openlijk steunt. Het koppel zal een grote huwelijkskaart krijgen met de beste wensen en de vermelding dat William en Kate wťl kunnen trouwen maar vele andere koppels (homo's en lesbiennes) niet.

Het huwelijk van Prins William en Kate gaat door op 29 april. Onder de genodigde gasten ook Elton John en zijn partner David Furnish. Het huwelijk zal bovendien op verschillende televisiezenders live worden uitgezonden. Daarnaast bestaan er ook twee websites die je op de hoogte houden van alle festiviteiten. OfficiŽle site: Klik hier De tweede officiŽle site richt zich op toeristen en de Britten zelf met info over lokale festiviteiten: Klik hier

Lesbisch-icoon, homo-icoon, holebi-icoon: deze benaming(en) worden voornamelijk gegeven aan hetero's die zich in zetten voor holebi's en/of opkomen voor huwelijks- en gelijke rechten voor homo's en lesbienens.

Een greep uit ons overige nieuws:
BelgiŽ vijf jaar holebi-adoptie, federatie wijst op knelpunten.
En de winnaar van Mr Gay Europe 2011 is ... + filmpjes.
Vader vermoord liefje en moeder van lesbische dochter.
Van 6 tot 14 mei kleurt Belgiť Roze (voor holebi, trans & hetero).
Bijna duizend betogers bij spontane actie tegen pub die homo's buiten smijt.
Moeder die teentjes van zoontje roze lakt onder vuur in de VS.
Aparte begraafplaats voor holebi's op komst.
Overleden historicus stelt dat Malcolm X biseksueel was.
Christina Aguilera's 'Beautiful,' meest krachtige holebi song allertijden + videoclip
Nieuwe film 'Alle Tijd' over een homo met een ziek zusje.
Vrouw valt 'homoseksueel' vrouwen schilderij aan.
Glee en Modern Family vallen in de prijzen, en Lady Gaga in...
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 April, 2011 en 4795 keer gelezen.