Wat moet je als Belgische holebi of transgender doen wanneer je wordt aangevallen?
Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen lanceert een bewustmakingscampagne rond geweld en agressie tegen holebi's en transgenders in ons landje en in het bijzonder in Brussel.

Holebiís en transgenders weten dikwijls niet hoe zij moeten omgaan met geweld. Ze weten niet welke middelen ze tot hun beschikking hebben om zich te verdedigen ingeval van agressie. Homofoob of transfoob geweld kan een grote impact hebben op hun leven, hun eenzaamheid vergroten en het moeilijker maken om hun geaardheid te aanvaarden. Het is dan ook heel belangrijk dat zij weten tot wie zij zich kunnen richten, met wie zij daarover kunnen praten en hoe zij hun stem kunnen laten horen.

De Lille (Groen!) wil met zijn campagne slachtoffers informeren en aanmoedigen om klacht in te dienen. Want bijna een derde holebi's ervaren minstens een keer per maand een gevoel van onveiligheid in de stad Brussel.

Om risico's te vermijden past ruim de helft van de homo's en lesbiennes, maar ook transgenders, zijn of haar gedrag in het openbaar aan. Dat blijkt uit een enquÍte van 2006. Verderis het ook zo dat vele holebi's geen klacht durven indienen, uit angst, schaamte of vrees om bepaalde details vrij te geven aan de politie.

"Het is toch belangrijk om klacht in te dienen. In de eerste plaats om zich niet in een isolement te duwen, opdat de politie het probleem echt kan evalueren en om potentiŽle slachtoffers te beschermen", aldus De Lille.

Het campagne initiatief gaat in samenwerking met de zes Brusselse politiezones en met verenigingen die de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders verdedigen. Extra info kan je vinden op de website hatecrime.be Klik hier aldaar kan je info vinden over hoe een klacht in te dienen, wat zegt onze wet, wat doen als slachtoffer, waarom wat is homofobie, enz...

De campagne wordt ook ondersteund met een "Street Art"-tentoonstelling in de kelders van de Sint-Gorikshallen van 29 april tot 31 mei.

Een greep uit ons overige nieuws:
Studio Brussel presentator vlucht van Antwerpen naar Gent voor homofoben.
Amerikaans rapper met dood bedreigd omdat hij zijn cd 'Im Gay' noemt.
Acht paarden waaronder veulentje vermoord in homofobische zaak.
Amerikaans republikeins rechter pro homohuwelijk onder vuur.
Eerste Gay Walk of Fame ster is voor holebi-icoon...
BelgiŽ vijf jaar holebi-adoptie, federatie wijst op knelpunten.
Kate Middleton, verloofde Prins William wordt mogelijk lesbisch-icoon.
Van 6 tot 14 mei kleurt Belgiť Roze (voor holebi, trans & hetero).
Australische 10 jarige mag meisje worden, ook van zijn tweelingbroertje.
Aparte begraafplaats voor holebi's op komst.
Na Mr Gay World...En de winnaar van Mr Gay Europe 2011 is ... + filmpjes.
Beroemde helft van Vlaams BV koppel praat voor het eerst openlijk over hun relatie.
Wat vertellen 1 miljard zoekopdrachten over onze (hetero & holebi) seksuele fantasieŽn?
Meer nieuws: Klik hier


Bron: metrotime.be en hatecrime.be

Dit bericht is gepost op 29 April, 2011 en 3387 keer gelezen.