Amerikaanse staat wil Don't Say Gay wet op school invoeren.
In de Amerikaanse staat Tennessee is opschudding ontstaan over de zogenaamde Don't Say Gay Bill. De senator van deze staat wil het woord 'homo' en al zijn synoniemen verbieden op scholen.

Republikein Stacey Campfield (foto) diende recent een wetsvoorstel in dat het woordje 'homo' op school moet verbieden. Dat leverde hem tal van Boze brieven op, van zowel ouders als holebi's. Maar helaas lijkt het er op dat de wet het toch zal halen. Want in een eerdere stemmingsronde werd de Don't Say Gay wet al goedgekeurd. Binnenkort wordt de wet aan de Senaat voorgelegd, de laatste stap om deze homofobe wet er door te krijgen.

Campfield beweerd dat zijn wetsvoorstel niet homofobisch is. In een interview liet hij weten dat zijn wet 'neutraal is en dat het niet betekend dat niemand zich er voor of tegen kan uitspreken.' De senator is alvast niet aan zijn proefstuk toe, enkele jaren geleden vergeleek hij homoseksualiteit met bestialiteit (seks met dieren), en noemde hij homoseksualiteit aangeleerd gedrag.

Volgens holebi-organisaties uit Tennessee zal de wet leiden tot meer zelfmoord onder jonge holebi's en transgenders. Want ook jong homo's, lesbiennes en biseksuelen gaan naar school. De plaats waar ze een groot deel van hun leven doorbrengen en waar ze sociale contacten aangaan. Wanneer ze dan verboden worden om te praten over hun seksuele geaardheid kunnen ze ook niets leren of er over spreken wanneer ze problemen hebben. Volgens de organisatie zal dit de zelfmoordcijfers, die nu al erg hoog zijn onder holebi-jongeren, alleen maar doen stijgen.

In de UK bestond er van 1988 tot 2003 een soortgelijke wet op de Britse scholen. Maar gelukkig werd deze wet nog voor ze werd afgeschaft al enkele jaren niet meer uitgevoerd. Wanneer de wet in de Amerikaanse staat Tennessee wordt aangenomen mogen zowel leerkrachten als leerlingen niet meer praten over homoseksualiteit. Het aannemen van deze wet zou een grote stap achterwaarts zijn in de aanvaarding van holebi's.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 May, 2011 en 3620 keer gelezen.