Nederlandse zangeres RaffaŽla komt uit de kast en maakt Eurogameslied.RaffaŽla Paton (foto), de Nederlandse zangeres met Surinaamse roots, bekend als Idols-winnares 2006 en haar deelname aan The Voice of Holland van dit jaar, waar ze als zesde eindigde, is zopas uit de kast gekomen.

RaffaŽla liet in een interview weten dat ze zwaar biseksueel is. De 27-jarige zangeres zei blij te zijn dat het hoge woord er nu eindelijk uit is. 'Ik ben zwaar biseksueel. Voor 60 procent val ik op vrouwen, de rest op mannen. Ik ben wie ik ben en de wereld mag dat goedkeuren of veroordelen, dat is me om het even'.

Naar eigen zeggen wist RaffaŽla al op jonge leeftijd dat ze ook op vrouwen valt, maar uit angst voor negatieve reacties verzweeg ze jarenlang haar biseksuele geaardheid. Voor haar deelname aan Idols in 2006 was ze drie jaar samen met een vrouw. Later had ze een relatie met een man. Samen met haar ex Paul kreeg ze een dochtertje, Beautifull Hope. Momenteel is ze single en woont ze bij haar vader in Amsterdam. Haar 4-jarig dochtertje woont bij haar ex man in Groningen. 'Dat is voor een opgroeiend kind een veel rustigere omgeving dan de altijd hectische hoofdstad,' aldus de zangeres.

Op haar twaalfde bekeerde de zangeres zich tot het geloof van haar ouders die Jehova's Getuigen zijn. 'Mijn vader weet inmiddels hoe ik in het leven sta. Die vindt dat ik op alle fronten een eigen koers moet varen. Mijn moeder weet officieel van niets. Geen idee of ze mijn levenshouding zou afkeuren.' Haar eerste single werd een nummer 1-hit, maar daar is het bij gebleven. Ze bracht nog singles uit, maar dat werden geen hits. RaffaŽla is tot nu toe een eendagsvlieg qua hitsucces.

Voor de EuroGames, een sportief evenement voor homo's, lesbiennes en bi's uit de hele wereld, heeft de zangeres een speciaal lied gemaakt. 'Ik wil daar, uit persoonlijk oogpunt, gewoon staan. Maar als ik hetero was geweest, had ik het ook gedaan.' Ze noemt haar coming out en haar optreden op het evenement toeval. 'Ik kom heus niet geforceerd uit de kast om dat geheel onder de aandacht te brengen. Mijn tempo bepaal ik zelf.'

Eerder kon je bij ons lezen:
Tweede True Blood actrice uit de kast.
Zangeres van 'Do it Like a Dude' komt uit de kast.

Een greep uit ons overige nieuws:
De Leeuw dolt met de familie Pfaff en wint internationale prijs.
Wat moet je als Belgische holebi of transgender doen wanneer je wordt aangevallen?
Amerikaanse staat wil Don't Say Gay wet op school invoeren.
Van 6 tot 14 mei kleurt Belgiť Roze (voor holebi, trans & hetero).
Amerikaans rapper met dood bedreigd omdat hij zijn cd 'Im Gay' noemt.
BelgiŽ vijf jaar holebi-adoptie, federatie wijst op knelpunten.
Acht paarden waaronder veulentje vermoord in homofobische zaak.
Labels (homo-zine) nr 9 is uit, en op zoek naar mooiste mannenkontje doe mee...
Homo of lesbisch zijn is een cadeau van God.
Na Mr Gay World...En de winnaar van Mr Gay Europe 2011 is ... + filmpjes.
Wat vertellen 1 miljard zoekopdrachten over onze (hetero & holebi) seksuele fantasieŽn?
Beroemde helft van Vlaams BV koppel praat voor het eerst openlijk over hun relatie.
Eerste Gay Walk of Fame ster is voor holebi-icoon...
Moeder die teentjes van zoontje roze lakt onder vuur in de VS.
Meer nieuws: Klik hierBron: ijmuidercourant.nl

Dit bericht is gepost op 02 May, 2011 en 5523 keer gelezen.