Britse premier wil geen holebi kussen op Tv.Anno 2011 verwacht je het niet maar toch is het een feit dat de Britse premier Cameron bezig is censuur te stellen rond holebi televisie uitingen zoals een kus op prime time tv.

Brooke Vincent, actrice uit de al jarenlang lopende soap Coronation Street is dan ook super boos op de premier. Ze zegt dat hij bezig is met censuur in te stellen rond homo's en lesbiennes op tv.

De Britse regering heeft zopas een onderzoek aangekondigd naar wat wenselijk is om al dan niet uit te zenden op tv tijdens prime time (dus tot 21 u 's avonds). Uit verschillende Britse kranten blijkt dat zou worden aanbevolen om geen kussende homo's en lesbiennes meer in beeld te brengen, een besluit dat wordt gesteund door premier Cameron.

Op dit moment spelen in alle vier populaire soaps op de Britse tv (Coronation Street, EastEnders, Emmerdale en Hollyoaks) een of meerdere homoseksuele of lesbische karakters. Brooke Vincent die de lesbische tiener Sophie Webster (foto) speelt in Coronation Street, is dan ook woedend. "Ik meende dat Cameron het beginsel van gelijke rechten en kansen omarmde. Maar als hij een verbod op same sex-kussen tot prioriteit verheft, dan denk ik dat ons land een probleem heeft."

Volgens de Britse overheid zou de maatregel bedoeld zijn om kinderen die in conservatieve milieus opgroeien te beschermen. Maar bronnen rond Cameron menen dat de kranten te snel oordelen en dat Cameron pas een standpunt zal gaan innemen als het rapport gepubliceerd is.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 May, 2011 en 3261 keer gelezen.