Twee nieuwe gevallen van homohaat in Amsterdam.Nederland: wat is er toch aan de hand bij onze noorderburen? het aantal homofobische pesterijen lijkt steeds groter te worden. De meeste meldingen komen uit de hoofdstad Amsterdam. Zo ook deze twee nieuwe verhalen.

Sinds een jaar woont Steven op het Van Beuningenplein in de Amsterdamse wijk West. En al die tijd wordt hij gepest vanwege zijn homoseksuele geaardheid door een groepje Marokkaanse jongeren uit de buurt. Het gaat daarbij om schelden, spugen en bedreigen. Steven vreest dat het een dezer dagen uit de hand zal lopen.

De politie heeft Steven afgeraden zijn verhaal te doen in het openbaar. "Want dan zou ik oorlog kunnen verwachten. Maar ik ben er klaar mee. Laat maar komen." Steven weigert om te zwijgen en ondertussen heeft zijn verhaal al heel wat reacties losgemaakt, zowel bij het publiek als bij instanties en politici.

Een klein lichtpuntje in deze zaak is het feit dat er ondertussen twee Marokkaanse buurtvaders bij Steven zijn langst geweest om hun hulp aan te bieden. Steven daarover weten erg verrast maar vooral ook opgelucht te zijn door de steun en positieve reacties van vele anderen, waarbij ook enkele mensen uit de directe omgeving van de Marokkaanse pesters hebben laten weten dat ze actie zullen ondernemen. En tot slot lieten ook Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch en de PvdA weten contact te zullen opnemen met Steven om te kijken hoe ze kunnen helpen.

Het is de eerste keer dat er zo snel wordt gereageerd op een verhaal over homo pesters. Helaas is het verhaal van Steven geen alleenstaand geval en komen er steeds meer meldingen van homofobisch gepest. Twee dagen na dat Steven zijn verhaal deed in de pers kwam er al een nieuw verhaal. Dit keer van een jonge homo uit Amsterdam-West. Deze jonge homo werd al meermaals bedreigd en zelfs aangevallen met een hamer. Hij diende klacht in bij de woningbouwvereniging, maar deze zegt de zaak eerst eens grondig te willen bekijken. De jongeman is ondertussen zijn koffers aan het pakken en zet nu zijn huis te koop.

Eerder dit jaar werd in Utrecht een homokoppel weggepest, zij eisen nu een schadevergoeding van de gemeente. Het aantal geregistreerde incidenten tegen lesbiennes, homo's, bi's en transgenders steeg in Amsterdam vorig jaar met 23 procent ten opzichte van 2008.

Eerder kon je bij ons lezen
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
Amsterdamse holebi's blijven in de kast wegens toenemend geweld(Okt 2010).
Amsterdam: holebi's aangevallen tijdens en na optocht tegen homofobie (Sept 2010).

Een greep uit ons overige nieuws:
Wat moet je als Belgische holebi of transgender doen wanneer je wordt aangevallen?
Acht paarden waaronder veulentje vermoord in homofobische zaak.
Studio Brussel presentator vlucht van Antwerpen naar Gent voor homofoben.
Zoenen via internet: het kan! + filmpje hoe het moet.
Britse premier wil geen holebi kussen op Tv.
Amerikaanse staat wil Don't Say Gay wet op school invoeren.
Homo of lesbisch zijn is een cadeau van God.
Wat vertellen 1 miljard zoekopdrachten over onze (hetero & holebi) seksuele fantasieŽn?
Aparte begraafplaats voor holebi's op komst.
Europarlement gaat 'speciale' holebi's en transgenders beschermen.
Doodstraf voor honden afgeschaft.
Nederlandse zangeres RaffaŽla komt uit de kast en maakt Eurogameslied.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 May, 2011 en 5837 keer gelezen.