Steeds meer landen aanvaarden homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.


Resultaten van een nieuwe wereldwijde studie tonen aan dat er steeds meer landen zijn die holebi's aanvaarden tegenover twintig jaar geleden. En dat de aanvaarding trager gaat in Rusland en andere communistische landen.

Met steun van het Williams instituut, werd een rapport gebracht door het National Opinion Research Centre (NORC) aan de universiteit van Chicago, over de verschillen betreffende de aanvaarding van holebi's wereldwijd. Het onderzoek liep van 1988 tot 2008 en gebeurde in verschillende landen.

Uit het rapport blijkt dat 'overweldigende' gemeenschappen holebi's meer aanvaarden dan anderen. 33 landen werden onderzocht inzake hun opinie over holebi's en transgenders. 27 van die landen aanvaard holebi's en 4 niet. Deze kaatsten zijn: Rusland, de Tsjechische republiek, Cyprus en Letland.

In de top vijf van de landen met de meeste holebi aanvaarding staan: Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Belgie-Vlaanderen. In de lagere helft van de lijst staan zeven ex-sovjet staten, vier Oost-Aziatische naties, drie Latijns Amerikaanse landen en Cyprus, Zuid-Afrika en Turkije.

In Rusland bijvoorbeeld is 59 procent van de bevolking van mening dat homoseksueel gedrag fout is. In 2008 was dat nog 64 procent. In vergelijk in 2008 vond 54 procent van de Amerikanen homoseksualiteit nog verkeerd. Verder blijkt uit het onderzoek ook nog dat er meer holebi tolerantie bestaat onder jongvolwassenen, opgeleiden, niet religieuzen en inwoners van grote steden.

Een greep uit ons overige nieuws:
Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.
Hans Klok mag niet naakt gaan toeren van zijn producenten.
Nieuw Nederlands lesbisch boek uit + trailer + win 1 exemplaar.
Frans parlementslid onder Sarkozy vergelijkt holebi's met beesten.
Vlaamse schoolboeken minder clichés aub en meer aandacht voor holebi's.
Amerikaanse scholen verbieden praten over holebi's bij wet.
Wat is volgens de R-Kerk oorzaak kindermisbruik binnen de kerk?
Yanaïka ('Mijn Restaurant) gaat met nieuw lief restaurant uitbaten, nieuw adres en tweede zaak.
Koppel voedt baby op als geslachtsloos kind.
Eindelijk goed nieuws voor Belgische lesbiennes.
George Michael maakt holebi-cd met holebi artiesten.
Meer nieuws: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 May, 2011 en 4529 keer gelezen.