Kwart van de Amerikaanse bevolking homo, lesbisch of biseksueel!

Verenigde Staten: uit een nieuwe Gallup Poll blijkt dat de meeste Amerikanen denken dat een kwart van de bevolking holebi is.

En maar liefst 35 procent denkt dat dit aantal zelfs veel hoger is. De ondervraagden kregen de vraag om te raden hoeveel procent van de Amerikaanse bevolking homo of lesbisch is. Slechts 4 procent denkt dat dit minder is dan 5 procent.

Gallup stelde dezelfde vraag in 2002 en toen dacht men dat 21 procent van de Amerikaanse mannen homo, en 22 procent van de Amerikaanse vrouwen lesbisch is.

Deze poll is een groot contrast met de onderzoeks resultaten van het Amerikaanse Williams instituut dat dit jaar stelde dat slechts 3,5 procent van de Amerikaanse bevolking homo, lesbisch of biseksueel is, en slechts 1 procent transgender.

Extra: In ons landje schat men dat 3 tot 10 procent van de Belgen homo, lesbisch, biseksueel of transgender is. Dat geldt ook voor Nederland. In Groot-BrittanniŽ spreekt men van 6 procent. Kortom de cijfers liggen ver uiteen en eigenlijk zal men nooit juist weten hoeveel holebi's en transgenders er zijn.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 May, 2011 en 4984 keer gelezen.