President Obama roept juni uit tot holebi en transgender maand.
President Barack Obama heeft juni uitgeroepen als de maand van holebi's en transgenders. Dat deed hij ook vorig jaar. De eerste holebi en transgender maand werd in het leven geroepen door voormalig president Bill Clinton.

Men koos voor juni naar aanleiding van de Stonewall rellen in juni 1969. Obama riep alle Amerikanen op om vooroordelen en discriminatie te bestrijden en te voorkomen. Volgens Obama is het voor Amerikanen een geboorterecht dat alle mensen gelijk zijn en dezelfde rechten, kansen en privileges verdienen.

Obama zei verder: "Het verhaal van de Amerikaanse holebi en transgender gemeenschap is het verhaal van onze vaders en zonen, onze moeders en dochters, vrienden en buren die van ons land een perfecte unie maken. Het is een verhaal over de strijd om de grote Amerikaanse belofte dat alle mensen kunnen leven met waardigheid en eerlijkheid krachtens de wet te realiseren. Telkens in juni herdenken wij de moedige individuen die hebben gevochten om deze belofte te realiseren voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Wij wijden ons nu opnieuw tot het nastreven van gelijke rechten voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit."

Verder zei de president dat er sinds zijn aantreden al een aanzienlijke vooruitgang is geboekt met het bereiken van gelijkheid voor holebi's en transgenders. Hij doelde daarbij o.a op de afschaffing van de Don't Ask, Don't tell wet in het Amerikaanse leger. Waardoor homo's en lesbiennes openlijk mogen dienen in het leger zonder te worden ontslagen.
Daarnaast had hij het ook nog over het feit dat zijn administratie stappen ondernomen heeft om discriminatie van holebi's en transgenders in Federale huisvestingsprogramma's weg te werken. En over het recht dat homo's en lesbiennes (eindelijk) hun dierbaren mogen bezoeken in het ziekenhuis. (dat was voordien voor vele partners onmogelijk wegens het geen familie zijn). Ook zijn er stappen ondernomen om discriminatie op de werkvloer weg te werken en werden er verschillende holebi's en transgenders aangenomen in uitvoerende en rechterlijke machten.

"Omdat we holebi en transgender rechten erkennen als mensenrechten. Mijn administratie staat voorop met voorstanders van gelijkheid tegenover de rest van de wereld in het leiden van de strijd tegen verderfelijke wetten die gericht zijn tegen holebi's en transgenders. We leiden een wereldwijde campagne om er voor te zorgen dat seksuele geaardheid werd opgenomen in de VN-resolutie over buitengerechtelijke executie."

Obama is verder ook bezig met het aanpakken van het pesten van jonge holebi's en transgenders op school. "Mijn administratie is actief bezig met opvoeders en leiders van de gemeenschap in heel Amerika om geweld en discriminatie te verminderen op scholen. Want niemand mag worden geschaad door wie ze zijn of om van wie ze houden," aldus president Obama.

Een greep uit ons overige nieuws:
Steeds meer landen aanvaarden homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.
Zanger Gordon hangt glitterpak aan de kapstok.
Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.
Frans parlementslid onder Sarkozy vergelijkt holebi's met beesten.
Nieuw Nederlands lesbisch boek uit + trailer + win 1 exemplaar.
Eindelijk goed nieuws voor Belgische lesbiennes.
Hans Klok mag niet naakt gaan toeren van zijn producenten.
Vlaamse schoolboeken minder clichés aub en meer aandacht voor holebi's.
Koppel voedt baby op als geslachtsloos kind.
Afrikaanse holebi film wint prijs in Cannes + trailer.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 June, 2011 en 4191 keer gelezen.