Britse soap krijgt meer dan honderd klachten over homo bed scene

De makers van de Britse soap EastEnders werden recent bedolven onder de negatieve reacties op een bedscène van twee homo's. Ze noemden het onder andere ongepast. Toch kwamen er ook positieve reacties.

Ruim 125 mensen reageerden boos op een homo bed scène in de soap EastEnders. De scène die dateert van twee weken geleden toonde het homo koppel Christian en Syed in bed. Enkel hun bloot bovenlichaam was te zien, ze knuffelden eventjes en gaven elkaar een vluchtig kusje, hun onderlichamen waren bedekt met lakens en verder dan knuffels gebeurde er niets.

Toch was dit teveel voor veel kijkers. Een kijker schreef aan de BBC dat hij geen homofoob is maar dat hij geen naakte homo's in bed wil zien die elkaar kussen. Hij vond het vooral niet kunnen omdat ook zijn tienjarig dochtertje mee naar de soap keek. Volgens deze klager moeten zulke scènes na 21 uur worden vertoond omdat nu zijn kinderen in de war zijn.

Toch kwamen er ook enkele positieve reacties. De makers van de soap lieten weten dat EastEnders probeert het ware leven zo dicht mogelijk te benaderen, wat inhoud dat er ook verhalen komen van karakters met verschillende achtergronden, geloven, andere huidskleuren en seksuele voorkeuren. En dat ze homo relaties op dezelfde manier willen brengen als heteroseksuele relaties. Verder wezen ze ook op het feit dat relaties tussen koppels van hetzelfde geslacht sinds 2005 worden erkend in de UK.

Uit onderzoek van vorig jaar door de BBC bleek dat 1 op 5 Britten zich oncomfortabel voelt wanneer ze homo's of lesbiennes zien op televisie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Britse premier wil geen holebi kussen op Tv.
Homokus schockeerd kijkers van GTST.

Een greep uit ons overige nieuws:
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig + foto.
Antwerpen kleurt weer roze, met veel parties, activiteiten en ook Pink Friday Sinksenfoor.
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
Gay Pride Tel Aviv 70.000 deelnemers, Gay Pride Kroatië veel geweld, EuroPride Rome met Lady Gaga + foto's en 3 filmpjes.
Nederlandse cabaretière stiekem gehuwd met vriendin.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Nieuw lesbisch boek uit, over kinderwens en de uitvoering + trailer.
President Obama roept juni uit tot holebi en transgender maand.
Laatste cd van Lady Gaga met daarop holebi-song kent mega super verkoop.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 June, 2011 en 4052 keer gelezen.