Eerste grote stap in goede richting voor holebi's en transgenders wereldwijd.


Vandaag heeft de VN-Mensenrechtenraad op initiatief van Zuid-Afrika een grote stap vooruit gezet betreffende het streven naar gelijke rechten voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid.

De resolutie, die werd ingediend door Zuid-Afrika haalde het met 23 stemmen voor, negentien tegen en drie onthoudingen. Grootste tegenstanders waren Arabische en Afrikaanse landen.

Volgens de nieuwe resolutie mag niemand meer het slachtoffer worden van discriminatie of geweld wegens seksuele geaardheid of gender-identiteit. Zuid-Afrika stelde dat de resolutie staten geen waarden wil opleggen maar de dialoog wil zoeken. In de tekst wordt wel enkel om onderzoek en discussie gevraagd maar de internationale gemeenschap zette hiermee een eerste cruciale stap naar erkenning van de mensenrechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International is dit een grote overwinning voor de strijd van gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Belangrijk hierbij is dat de schending van mensenrechten op dergelijk hoog niveau wordt erkend. En erkenning waar holebi's en transgenders jarenlang hebben voor geknokt.

De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) uitte zware kritiek op de resolutie „die ten doel stelt de discussie te voeren over erg controversiële onderwerpen over seksuele geaardheid”, aldus een OIC-woordvoerder. De Afrikaanse staten hadden kritiek omdat Zuid-Afrika op eigen houtje het initiatief voor de resolutie had genomen waardoor het land brak met de traditie om als Afrikaanse groep met een gezicht naar buiten te treden.

Een greep uit ons overige nieuws:
Steeds meer landen aanvaarden homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
President Obama roept juni uit tot holebi en transgender maand.
Britse soap krijgt meer dan honderd klachten over homo bed scène.
Nieuw lesbisch boek uit, over kinderwens en de uitvoering + trailer.
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
Aantal Belgische homohuwelijken daalt, en holebi's vaak onzeker om te trouwen.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig + foto.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Nederlandse cabaretière stiekem gehuwd met vriendin.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 17 June, 2011 en 3038 keer gelezen.