Overheid neemt expert in dienst die holebi's kan genezen.


De overheid van Hong Kong heeft een 'expert' aangenomen die beweert dat hij homo's en lesbiennes kan genezen. Psychiater Hong Kwai-wah is aangenomen als trainer in het gezondheidsprogramma van de overheid.

Hong is lid van de New Creation Association, die stellen dat de wens van holebi's die hetero willen worden moet worden gerespecteerd. Op de website van de organisatie staat onder andere te lezen dat ze mensen willen helpen die worstelen met hun homoseksuele geaardheid, en dat wanneer ze ťcht willen ze kunnen veranderen in hetero's.

Homo's en lesbiennes die willen veranderen moeten een therapie ondergaan. Deze omvat onder andere koude douches, gebed en seksuele onthouding.

Holebi activisten protesteerden vandaag aan het departement van gezondheid in Hong Kong. Als reactie daarop liet het departement weten dat ze al holebi activisten hebben uitgenodigd om te komen spreken op bijeenkomsten van ex holebi's, en dat kennis van verschillende perspectieven belangrijk is voor sociale werkers om de specifieke noden van de deelnemers te garanderen.

Extra info: TherapieŽn om homo's en lesbiennes te veranderen in hetero's komen overal voor, zelfs in Nederland. Vorig jaar oordeelde de Britse Medical Association dat deze therapieŽn schadelijk zijn. Twee jaar eerder oordeelde de Amerikaanse Medical Association hetzelfde. De Britse artsen riepen op om de therapieŽn te verbieden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze erg schadelijk zijn omdat seksuele geaardheid is aangeboren en dus niet kan worden veranderd. TherapieŽn die mensen hun seksuele geaardheid willen veranderen resulteren in verwarring, depressies en zelfs zelfmoord onder de deelnemers, is zowel de conclusie van Britse en Amerikaanse leden van de Medical Association. Toch gaan er jaarlijks wereldwijd duizenden wordt weer hetero therapieŽn door.

Eerder kon je bij ons lezen:
Jezus kan homo's en lesbiennes genezen en hetero maken.
Britse homo wordt genezen met kip en koe in Oeganda + filmpje.
Een greep uit ons overige nieuws:
Britse soap krijgt meer dan honderd klachten over homo bed scŤne.
Eerste grote stap in goede richting voor holebi's en transgenders wereldwijd.
Antwerpen kleurt weer roze, met veel parties, activiteiten en ook Pink Friday Sinksenfoor.
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
Nieuw lesbisch boek uit, over kinderwens en de uitvoering + trailer.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
Super mooi Nederlands meisje verovert wereld als transmodel + foto's en filmpje.
Nederlandse cabaretiŤre stiekem gehuwd met vriendin.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.
Meer nieuws: Klik hier

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 June, 2011 en 3192 keer gelezen.