6300 Holebi's protesteerden in Brussel en Antwerpen tegen homofobie + foto's.
Deze middag gingen in Brussel en Antwerpen ludieke protestacties door tegen homofobie. Beide initatieven kwamen tot stand nadat bekend raakte dat recent een jongeman in Brussel zwaar werd aangevallen omdat hij homo is.


Antwerpen:
In Antwerpen gaven 6.000 manifestanten een striemend fluitconcert. Het protest kwam er naar aanleiding van de homofobe aanval in Brussel. Het fluitconcert was oorverdovend", zegt Sven Pichal, voorzitter van het Roze Huis en medeorganisator van de ludieke actie. "We willen hiermee die kleine groep van onverdraagzame allochtone jongeren die holebi's viseren duidelijk maken dat homohaat absoluut niet kan". Tegelijk willen de actievoerders hiermee duidelijk maken dat de holebigemeenschap elk incident moet melden bij de politie of bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding. "We hebben de voorbije dagen veel verhalen gehoord van mensen die geconfronteerd werden met homohaat, maar die geen aangifte hebben gedaan. Net omdat er zo weinig mensen mee naar buiten komen, denken we dat het probleem onderschat wordt". Het succes in Antwerpen was mede te danken aan het feit dat het net de laatste dag was van de Antwerp Pride.Brussel:
Volgens initiatiefnemer Niel Verduyckt namen ruim 300 mensen deel aan de protestactie, zowel mannen als vrouwen, hetero's als holebi's. "Ik merkte zelfs enkele Marokkaanse deelnemers op", zegt Verduyckt. Het homofobe incident was de voorbije dagen het gespreksonderwerp van het moment. De gehele media had het er over en iedereen was het ermee eens: 'dit kan niet'. Volgens Verduyckt was de tijd van praten voorbij en dus kwam er een kiss-in als protest tegen homofobie. "We hebben onze buik vol van dit soort 'hate-crimes', we zijn hier en we hebben het recht lief te hebben wie we willen en dat te laten zien ook." Om 16.04 uur stipt blies Verduyckt op zijn fluitje, waarna de ruim 300 aanwezigen elkaar gedurende een tweetal minuten kusten. Alles verliep zonder incidenten.

Een greep uit ons overige nieuws:
Bart Moeyaert en Truus Druyts over homofobie, coming out, holebi-iconen enz...
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.
ongeman bijna doodgeslagen en gewurgd in Brussel omdat hij homo is + actie tegen homohaat Antw & Gent + Update parket laat daders vrij.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Nederlandse lerares uit de kast, kinderen van school gehaald maar...
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
Overheid neemt expert in dienst die holebi's kan genezen.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Nederlandse cabaretière stiekem gehuwd met vriendin.
Aantal Belgische homohuwelijken daalt, en holebi's vaak onzeker om te trouwen.
Meer nieuws: Klik hier

Bron: nieuwsblad.be, gva.be

Dit bericht is gepost op 26 June, 2011 en 4616 keer gelezen.