Eerste verkiezingen Belgische holebipersoonlijkheden, en de winnaars zijn...


Afgelopen zondag ging de verkiezing van de eerste Vlaamse Female en Male Gay Icon door. Dat gebeurde tijdens de slotdag van de Antwerpse Pride feesten die afgelopen weekend doorgingen.

De eerste prijzen voor de holebipersoonlijkheid van het jaar gingen naar Timo Descamps en Karolien Debecker. Meer dan 2100 mensen stemden voor deze twee bekende holebi's.

De Holebipersoonlijkheid is in de eerste plaats tot leven geroepen om holebi-jongeren een hart onder de riem te steken. ‘Ze staan er niet alleen voor, en onze negen genomineerden kunnen hierbij zeker als voorbeeld dienen,’ zegt Michiel Vanackere, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. ‘En ze creëren niet enkel zichtbaarheid naar holebi-jongeren. Iedereen die deze mensen geregeld in de media aan het werk ziet wordt (on)rechtstreeks met het ‘holebi-thema’ geconfronteerd,’ vult Michiel aan.

Karolien Debecker was er tijdens de uitreiking bij en zegt zelf heel vereerd te zijn met deze titel. ‘Ik weet welke moeilijkheden holebi’s nog vaak moeten trotseren. Als ik hierbij dan ook maar een beetje verlichtend kan helpen, ben ik daar ontzettend blij mee,’ zegt Karolien.

Timo Descamps zit momenteel in Amerika voor de voorstelling van zijn film ‘Judass Kiss’. Maar ook hij liet ons via een videobooschap weten verheugd te zijn. ‘We weten allemaal dat nog heel wat werk aan de winkel is. Ik voer dan ook graag die strijd mee,’ zegt Timo.

En omdat er veel leuke reacties kwamen op deze verkiezingen en het aantal stemmers erg groot was wordt er nagedacht over een vervolg. Volgens Michiel van WJNH ziet men meer en meer hoe belangrijk de zichtbaarheid van het holebi thema is.

Extra info: Karolien Debecker is een Vlaamse televisie- en radiopresentatrice. Ze werd vooral door haar presentatie van het holebi-jongeren programma Shout op Jim Tv. In 2006 maakte ze de overstap naar de publieke omroep. Ze presenteerde enkele reportages voor Vlaanderen Vakantieland. En van 2006 tot het najaar van 2009 was ze wrapster op Ketnet. In 2009 stapte ze over naar de nieuwe radiozender MNM. Timo Descamps is een Vlaams acteur en zanger. Hij werd vooral bekend als acteur in Spring en Familie. In 2006 eindigde hij derde als zanger in het programma Steracteur Sterartiest. Hij sprak ook al stemmen in voor de Vlaamse versies van verschillende films en tv-series.

Een greep uit ons overige nieuws:
Bekende Belgische homo in elkaar geslagen tijdens Antwerp Gay Pride.
6300 Holebi's protesteerden in Brussel en Antwerpen tegen homofobie + foto's.
Bart Moeyaert en Truus Druyts over homofobie, coming out, holebi-iconen enz...
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.
Jongeman bijna doodgeslagen en gewurgd in Brussel omdat hij homo is + Update parket laat daders vrij.
Neil Patrick Harris en vriend gaan trouwen, want het kan nu in NY.
Opmerkelijk: bijna helft van moslims heeft niets tegen holebi's.
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Homo's hebben meer last van seksuele problemen dan hetero's.
Nederlandse lerares uit de kast, kinderen van school gehaald maar...
Vruchtbare hetero vrouwen spotten homo's.
Yasmine mocht lang niet uit de kast, assistent en vertrouweling doet zijn verhaal, ook over leugens.
Meer nieuws: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 June, 2011 en 5224 keer gelezen.