Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.


In een kleuterschool in het Zweedse Stockholm worden 33 kinderen genderneutraal opgevoed. Jongens en meisjes worden vriendjes. Je zal er nooit de woorden hem of haar, jongen of meisje horen.

De kleuterschool voor kinderen van een tot zes jaar opende vorig jaar zijn deuren en is meteen een groot succes. De kinderen worden sekseneutraal opgevoed en wil ze zo weinig mogelijk confronteren met de vraag of ze een jongetje dan wel een meisje zijn. Ze spelen zelfs met geslachtsloze poppen, lezen boekjes over homo en lesbische koppels, single ouders en geadopteerde kinderen in plaats van 'stereotype' sprookjes als Assepoester of Sneeuwwitje.

Ook het taalgebruik van de leerkrachten is aangepast, ze spreken niet over hem of haar maar gebruiken een geslachtsloze variant. Ze verwijzen naar 'hen'. Leerkracht Jenny Johnson: "De maatschappij verwacht van meisjes om zich meisjesachtig te gedragen, jongens moeten mannelijk zijn, in Egalia krijgen ze de kans te zijn wie ze willen zijn."

Recent trok een Canadees koppel nog de aandacht met hun beslissing om hun baby geslachtsloos op te voeden, ze vertelden niemand of het kind een jongen of meisje is. "Als je iemand echt wil leren kennen, dan vraag je niet wat er tussen zijn of haar benen zit," was de motivatie van de ouders.

De Zweedse kleuters worden in plaats van jongens en meisjes 'vriendjes' genoemd. De ouders en leerkrachten noemen het een fantastische kans om de kinderen zelf te laten ontdekken wie ze zijn. De Belgische kinderpsychiater Karlien Dhondt noemt het 'experiment' ronduit gevaarlijk.

‘Dit is een voorbeeld van een aanpak die doorgeschoten is naar de verkeerde kant', reageert kinderpsychiater Karlien Dhondt. Zij werkt in het UZ Gent met kinderen die worstelen met genderdysforie (een geslachtsidentiteitsstoornis,). ‘Kinderen, zeker kleuters, zijn nog niet ontwikkeld. Zij hebben nood aan duidelijkheid, ook over hun geslacht. Als je die niet geeft, weten ze op den duur niet meer wie ze zijn. Dat kan hen heel angstig maken en ervoor zorgen dat ze heel verward raken als ze in de echte wereld terechtkomen. Wat deze school doet, is de omgekeerde wereld. Zij gaan ervan uit dat elk kind een blanco blad is, en dat is niet waar. Je hebt geen keuze als je geboren bent: je bent meisje of jongen, punt.'

Eerder kon je bij ons lezen:
Koppel voedt baby op als geslachtsloos kind.

Een greep uit ons overige nieuws:
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Bi zijn is moeilijker dan ho le zijn, bi artiesten moeten uit kast, aldus bi actrice Anna Paquin.
Vruchtbare hetero vrouwen spotten homo's.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Homo's hebben meer last van seksuele problemen dan hetero's.
Eerste grote stap in goede richting voor holebi's en transgenders wereldwijd.
Super mooi Nederlands meisje verovert wereld als transmodel + foto's en filmpje.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig + foto.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Amerikaanse man wil kost wat kost borstvoeding geven.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 01 July, 2011 en 5705 keer gelezen.