Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.

Hoewel in 2006 het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes werd opengesteld leven Zuid-Afrikaanse lesbiennes in angst om verkracht of vermoord te worden door mannen die vinden dat homo of lesbisch zijn verkeerd is.

Al enkele jaren komen veel Zuid-Afrikaanse lesbiennes om het leven na een aanval die 'ter correctie van hun seksuele geaardheid' wordt gedaan. Recent nog werd de 23-jarige Noxolo Nkosana het slachtoffer van twee mannen die haar na haar werk aanvielen. Ze liep samen met haar vriendin terug naar huis toen de mannen tegen hen begonnen schreeuwen. Voor ze het wist had ze een mes in haar rug en werd ze meerdere keren gestoken. 'Ik wist zeker dat ze me gingen vermoorden,' doet Nkosana haar verhaal aan de BBC.

In de afgelopen tien jaar zijn er zeker 31 vrouwen door dergelijke gewelddadigheden om het leven gebracht. In april van dit jaar werd een 24-jarige vrouw verkracht door acht mannen en vervolgens vermoord. Haar gezicht was gruwelijk verminkt door de vele stenen die naar haar waren gegooid en ze was meerdere keren gestoken met een mes.

De Afrikaanse mannen vallen de lesbische vrouwen aan onder het mom hun seksuele voorkeur te veranderen. Alleen al in de townships van Cape Town worden meer dan tien vrouwen per week verkracht of zelfs door een hele groep mannen verkracht in de hoop hen heteroseksueel te maken, of gewoon omdat ze van mening zijn dat holebi zijn verkeerd is.

De meeste vrouwen doen geen aangifte omdat ze bang zijn dat de politie hen uitlacht of dat de daders ze weer opzoeken. De cijfers over de bekende aantallen zouden slechts het topje van de ijsberg zijn. Ook als een vrouw aangifte doet van verkrachting, leidt dit zelden tot een veroordeling voor de dader.

En hoewel het officieel is toegestaan dat twee vrouwen met elkaar trouwen worden lesbische relaties verre van geaccepteerd door de bevolking. Er zijn zelfs mannen die de 'correctieverkrachtingen' begrijpen. 'Vrouwen die op vrouwen vallen, zeggen eigenlijk dat wij mannen niet goed genoeg voor ze zijn,' reageert een man op de straat.

Wereldwijd is een petitie getekend door 170.000 mensen die de regering dwingt een einde te maken aan de misdaden tegen de vrouwen. Iets wat hard nodig is nu de aanvallen de afgelopen maanden zijn toegenomen. Tot die tijd leven ze in grote angst en vrezen ze elke moment dat zij het volgende slachtoffer zijn.

Eerder kon je bij ons lezen:
Afrikaanse Homo's en lesbiennes worden gedwongen tot heteroseks (April 2010)

Een greep uit ons overige nieuws:
Overheid neemt expert in dienst die holebi's kan genezen.
De 50 beste holebi reclame filmpjes op een rij...
Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.
Eerste verkiezingen Belgische holebipersoonlijkheden, en de winnaars zijn...
Opmerkelijk: bijna helft van moslims heeft niets tegen holebi's.
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Bekende Belgische homo in elkaar geslagen tijdens Antwerp Gay Pride.
Homo's hebben meer last van seksuele problemen dan hetero's.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
6300 Holebi's protesteerden in Brussel en Antwerpen tegen homofobie + foto's.
Bi zijn is moeilijker dan ho le zijn, bi artiesten moeten uit kast, aldus bi actrice Anna Paquin.
Bart Moeyaert en Truus Druyts over homofobie, coming out, holebi-iconen enz...
Nederlandse lerares uit de kast, kinderen van school gehaald maar...
Meer nieuws: Klik hierBron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 01 July, 2011 en 4147 keer gelezen.