Homorol verboden in opera met kinderen.
In Engeland is een operavoorstelling niet kunnen doorgaan omdat toneelschrijver Lee Hall (foto) weigerde een homo karakter uit het stuk te schrijven. Een verzoek 'uit een ander tijdperk' aldus Hall.

Hall werkte aan “Beached”, een operaproject met Opera North en 300 kinderen van een lokale lagere school in Bridlington, in het noorden van Engeland. Maar dat stuk ging plots niet meer door omdat het schoolbestuur eiste dat Hall een homo karakter uit het stuk zou verwijderen.

Het gekke is dat in de 'omstreden' scène geen kinderen voorkwamen. Het homo personage gespeeld door een volwassene wordt op een bepaald moment uitgedaagd door een groep jongens en verteld hen dan dat hij homo is en op jongens valt. De zinnen 'ik ben homo' en 'ik heb liever een jongen dan een meisje' moesten volgens de school uit het stuk verwijderd worden.

Er is nog een bemiddelingspoging geweest tussen Hall en de school maar dat leverde niets op. Hall noemde het 'ouderwetse hysterie" en een 'gedateerde, homofobische houding', en weigerde de tekst en het homo karakter te schrappen.

De première van "Beached" was voorzien voor 15 juli, maar gaat dus niet door. De muziek is gecomponeerd door Harvey Brough. Hall brak in 2000 door met de film Billy Elliot, over een jongen uit een mijnwerkersgezin die balletdanser wil worden. Daarnaast werkte Hall ook mee aan het scenario van de volgende Spielbergfilm "War Horse", over de Eerste Wereldoorlog. Die komt rond kerst in de zalen.

Een greep uit ons overige nieuws:
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit, en weer vele prijzen te winnen...
Ook Lindsay Lohan zet zich in voor holebi's.
Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.
Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.
Opmerkelijk: bijna helft van moslims heeft niets tegen holebi's.
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Neil Patrick Harris en vriend gaan trouwen, want het kan nu in NY.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
Homo's hebben meer last van seksuele problemen dan hetero's.
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.
De 50 beste holebi reclame filmpjes op een rij...
Meer nieuws: Klik hierBron: cobra.be

Dit bericht is gepost op 04 July, 2011 en 3097 keer gelezen.