Premier looft transseksuele burgers als 'grootse mirakels van God'.In sommige landen hebben transseksuelen het erg moeilijk. Maar in samoa lijkt het wel het aardsparadijs voor mannen en vrouwen die transgender zijn. Want in de Samoaanse cultuur genieten zij een enorm aanzien, zodanig zelfs dat de premier ze looft als "grootse mirakels van God", die voor "ons mannen" alleen maar aantrekkelijk kunnen zijn.

Tuilaepa Sailele (foto) is niet alleen de eerste minister van Samoa, hij is ook de baas van de vereniging van transseksuelen - of fa'afafine - in zijn land. Recent tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad Apia, richtte hij zich tot de mannen die van geslacht veranderen in lovende bewoordingen. "Elk jaar zien jullie er weer anders uit. Blonde haren, glanzende lippenstift, sportieve Gucci-handtassen en wij mannen blijven maar onder de indruk van jullie uiterlijk. Enkel jullie door het jarenlang beoefenen van rugby gespierde kuiten verraden jullie oorspronkelijke sekse."

De premier erkent transseksuelen als een "speciaal geslacht". "Wat maakt dat jullie veel geld uitgeven aan bijzondere operaties. Maar het is niet jullie eigen wil zo te zijn. Jullie zijn gewoon een ander schitterend voorbeeld van de grootse mirakels en scheppingen van God." Krachtige taal die in Samoa wel in goede aarde vielen.

Maar enkele Amerikaanse organisaties zoals het 'International Foundation for Gender Education' is daar niet zo blij mee. "Als hij zo over transseksuele vrouwen denkt, dan mag hij zijn 'appreciatie' voor zich houden", klinkt het daar. Iemand anders vindt de Samoaanse eerste minister een "seksist" en nog een andere vindt zijn woorden "typisch voor een vrouwenhatende mannelijke patriarch".

Extra: Samoa, is een land in OceaniŽ ten noorden van Nieuw-Zeeland en ten oosten van AustraliŽ, dat het westelijke deel van de Samoa-eilanden omvat.

Eerder kon je bij ons lezen:
Australische 10 jarige mag meisje worden, ook van zijn tweelingbroertje.
Ď'Ik ben geen homo, ik ben een trans, en niemand weet het'.
Transseksueel te herkennen op hersenscan.

Een greep uit ons overige nieuws:
Super mooi Nederlands meisje verovert wereld als transmodel + foto's en filmpje.
Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.
Homorol verboden in opera met kinderen.
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters ťchte zonen met geslachtsoperaties.
Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.
Vruchtbare hetero vrouwen spotten homo's.
Eerste verkiezingen Belgische holebipersoonlijkheden, en de winnaars zijn...
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
De 50 beste holebi reclame filmpjes op een rij...
Mannen mochten niet vrouwelijk zijn en moesten in therapie, en gruwelijke operaties bij meisjes, en antihomo therapie.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: hln.be - en extra door holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 July, 2011 en 4005 keer gelezen.