Meer lesbische huwelijken en minder homohuwelijken in Belgie.
Uit nieuwe cijfers blijkt dat er meer lesbische huwelijken worden afgesloten in ons landje dan homohuwelijken. Het aantal lesbische huwelijken steeg vorig jaar en het aantal homohuwelijken daalde.

Vorig jaar (2010) werden er 1.970 huwelijken tussen homo's en lesbiennes geregistreerd in het Belgische rijksregister. Een jaar eerder ging het om 1.983 huwelijken. Het aantal huwelijken tussen lesbische dames steeg vorig jaar opvallend van 959 tot 1.033, terwijl het aantal met homo's daalde van 1.024 tot 937.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom op een schriftelijke vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD).

In 2010 werden 1.643 huwelijken geregistreerd tussen Belgen van hetzelfde geslacht. Het ging in 702 gevallen om homo's en in 941 gevallen om lesbiennes. In 2009 was dat respectievelijk 737 en 869. Daarnaast werden er in dat zelfde jaar ook 327 dergelijke huwelijken geregistreerd van wie één partner de Belgische en de andere een vreemde nationaliteit heeft. In 235 gevallen ging het om homo's en in 92 om lesbiennes. In 2009 was dat respectievelijk 287 en 90.

Het aantal scheidingen tussen homo's en lesbiennes daalde in 2010 spectaculair. Terwijl in 2009 nog 21 huwelijken van homo's en evenveel huwelijken van lesbiennes ontbonden werden, was dat in 2010 slechts het geval met respectievelijk drie en één. Het ging in de periode 2009-2010 hierbij slechts om drie huwelijken tussen een Belg en een niet-Belg (waarvan één homo- en twee lesbiennehuwelijken). In vergelijking met heteroseksuele huwelijken spreken de laatste cijfers over bijna twee op drie huwelijken die sneuvelen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Aantal Belgische homohuwelijken daalt, en holebi's vaak onzeker om te trouwen.
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.

Een greep uit ons overige nieuws:
Steeds meer celebs steunen NOH8 campagne = verbod homohuwelijk Californie + 30 foto's.
This is the end....holebitext stopt ermee op Vlaamse televisie.
Asielzoeker was voor Vlaamse Commissaris-generaal geen homo, voor Franstaligen wél.
Vrouwelijke mannen zijn vaker homo, maar mannelijke vrouwen zijn niet vaker lesbisch.
De 10 machtigste holebi Twitters, hoeveel volgers hebben ze? wat doen ze?...
Premier looft transseksuele brugers als 'grootse mirakels van God'.
Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.
Hetero, homo, lesbisch: trouwen voor 1 euro aan de automaat + filmpje.
Meer nieuws: Klik hierBron: standaard.be

Dit bericht is gepost op 17 July, 2011 en 4891 keer gelezen.