Hetero ziet er homoachtig? uit en mag daarom geen bloed geven.


In de Amerikaanse staat Indiana is een heteroseksuele man weggestuurd bij een bloedbank omdat hij er zou uit zien als een homo. De meeste bloedbanken vragen donoren naar hun seksuele verleden, maar deze heteroman werd al bij voorbaat weggestuurd.

In Gary, Indiana werd de 22-jarige heteroseksuele Aaron Pace (foto) weggestuurd bij de Bio-Blood bloedbank omdat hij er volgens hen homo uitziet. Sinds de jaren tachtig mogen homo's geen bloed donoren in de VS (dit geldt ook voor vele andere landen zoals BelgiŽ en Nederland).

Pace liet weten zich vernederd te voelen en begrijpt niet waarom hij geen bloed mocht geven. "Het is niet eerlijk dat daklozen wťl bloed mogen geven en homo's niet. En ik ben niet eens homo, ik ben hetero.

De Federal Advisory Committee on Blood Safety overwoog vorig jaar het bloedverbod voor homo's op te heffen, maar er was volgens de commissie nog te weinig onderzoek gedaan naar hoog-risico-donaties. Het Amerikaanse Rode Kruis is teleurgesteld dat het verbod nog steeds bestaat. Als homo's niet geweigerd worden bij bloedbanken, zou de bloeddonatie stijgen met ongeveer 100.000 liter bloed per jaar.

Extra: Maar wist je dat homo's in sommige landen wťl bloed mogen geven? Deze landen zijn: ItaliŽ, Portugal, Zweden, Rusland, Thailand en Zuid-Afrika. En in AustraliŽ mogen homo's bloed geven wanneer ze 12 maanden geen seks hebben gehad met een man.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.

Een greep uit ons overige nieuws:
Stem mee voor de jaarlijkse Homo Top 100...
Vrouwelijke mannen zijn vaker homo, maar mannelijke vrouwen zijn niet vaker lesbisch.
Gerard Joling koos voor nieuw haar boven huwelijk Jeroen.
8 jaar celstraf voor 19-jarige Nederlander die homo's mishandelde omdat hij zelf homo is.
Steeds meer celebs steunen NOH8 campagne = verbod homohuwelijk Californie + 30 foto's.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 July, 2011 en 3263 keer gelezen.