New York houdt loterij voor trouwende homo's en lesbiennes.
New York organiseert een loterij om uit te maken welke homo en lesbische koppeltjes aanstaande zondag in het huwelijksbootje mogen stappen. Alleen al in de stad New York dienden 2.661 koppels, waaronder ook hetero's, een verzoek in om op die dag te mogen trouwen.

Zondag 24 juli is het de eerste officiŽle dag dat homo's en lesbiennes in New York mogen trouwen. Recent keurde de staat als zevende Amerikaanse staat het homohuwelijk goed. En omdat de belangstelling om te trouwen op deze dag overweldigend is zullen de lokale overheden via een loterij 764 koppels selecteren die verdeeld over de vijf stadsdelen mogen trouwen.

Burgemeester Bloomberg zei dat ook hetero koppels op deze dag zullen mogen trouwen. Volgens Bloomberg zal er geschiedenis worden geschreven, want die zondag zullen alle trouwrecords worden verbroken. Normaal moeten koppels 24 uur wachten na hun aanvraag om te mogen trouwen, maar dit keer zullen meer dan 60 vrijwillige rechters er voor zorgen dat het allemaal veel sneller zal gaan.

New York is de zevende Amerikaanse staat waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. De andere staten zijn: Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Washington DC en Vermont.

Eerder kon je bij ons lezen:
Historische stemming: Yes homohuwelijk in New York, belangrijk voor gehele VS, ook Celebs super blij.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 July, 2011 en 2821 keer gelezen.