Binnen 60 dagen mogen ook holebi's het land verdedigen, met dank aan Obama.


In december van vorig jaar kon je al bij ons lezen dat de Amerikaanse Senaat instemde met de afschaffing van de D.A.D.T wet. En vandaag kwam het nieuws dat het eindelijk ťcht zo ver is en dat het nieuwe beleid binnen 60 dagen van kracht gaat.

Met andere woorden het D.A.D.T (Don't Ask, Don't Tell) beleid is definitief voorbij. Homo's, lesbiennes en biseksuelen mogen voortaan openlijk uitkomen voor hun geaardheid in het Amerikaanse leger. Dat maakte president Obama afgelopen vrijdag bekend. Het Pentagon ging nu akkoord, in oktober van vorig jaar gingen ze nog in beroep tegen de toen op komst zijnde afschaffing van de don't ask, don't tell wet.

De D.A.D.T wet bestond sinds 1993 en werd ingevoerd onder president Bill Clinton. De wet zorgde er voor dat holebi's wel in het leger mochten op voorwaarde dat ze hun seksuele geaardheid geheim hielden, maar wanneer het uit kwam, bijvoorbeeld wanneer ze werden verraden, werden ze op staande voet ontslagen. Naar schatting zijn er in al die jaren meer dan 13.000 militairen uit het Amerikaanse leger ontslagen.

Het nieuwe beleid gaat van kracht binnen 60 dagen. "We hebben de laatste belangrijke stap gezet om de discriminerende 'don't ask, don't tell'-regel af te voeren. Die regel ondermijnde onze militaire paraatheid en was een schending van de Amerikaanse principes van eerlijkheid en gelijkheid", aldus Obama. De president is altijd een tegenstander geweest van de D.A.D.T wet. "Ons leger zal nu niet langer mensen weren met militaire talenten en vaardigheden enkel en alleen omdat ze toevallig homo of lesbisch zijn," zei Obama op het einde van zijn toespraak.

In verschillende landen mogen holebi's al jaren openlijk dienen in het leger. Enkele van deze landen zijn: Rusland, Uruguay, ArgentiniŽ, IsraŽl, Zuid-Afrika, Thailand, Het Verenigd Koninkrijk, Nederland en BelgiŽ.

Een greep uit ons overige nieuws:
Grootste Europees holebi sporttornooi van start gegaan in Rotterdam, 4000 sporters, 21 sporten...
Zangressen Cher en Lady Gaga gaan samen...
New York houdt loterij voor trouwende homo's en lesbiennes.
Homo penis rel in de Verenigde Staten - onderzoek penis lengte.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 July, 2011 en 3380 keer gelezen.