Dader Noorse bomaanslag en slachtpartij op eiland was ook geobsedeerd door homoseksualiteit.Over de hele wereld is men in shock door het nieuws van de bloedige slachting in Noorwegen. Minstens 91 mensen zijn vermoord. Onder hen waren 84 leden van de jongerenorganisatie van de Arbeiderspartij (AUF), die op zomerkamp waren. De dader die inmiddels bekend heeft was niet alleen islamofoob, anti marxist en tegen de multiculturaliteit, vandaag blijkt ook dat de man geobsedeerd was door homoseksualiteit.

De 32-jarige Anders Behring Breivik (foto rechts boven) gaf kort na zijn arrestatie toe dat hij de aanslagen pleegde op het parlementsgebouw in Oslo en op de bezoekers van het jongerenkamp. Vandaag blijkt dat hij ook geobsedeerd was door homoseksualiteit. Op zijn website schreef hij veelvuldig over homo's en verklaarde meermaals dat zijn organisatie, die hij de Tempeliers noemde uiterst homovriendelijk zou zijn.

De oorspronkelijke Orde van de Tempeliers ontstond rond 1115 en hadden tot doel een ‘heilige oorlog’ tegen de moslims te voeren. Ze beschermden de kruisvaarders en werden de eerste Europese bankiers. Toen ze te machtig werden, liet de Franse koning Filips de Schone de Tempeliers in 1307 vervolgen. De laatste grootmeester van de Tempeliers werd op 18 maart 1314 op de brandstapel ter dood gebracht op beschuldiging van homoseksualiteit, iets wat in die tijd hoogst ongebruikelijk was.

Breivik liet op zijn website het volgende weten: “Salonmarxisten willen ons brandmerken als racisten, fascisten en homohaters. Daarmee kunnen ze ons makkelijk afdoen als onderkruipsels. De waarheid is echter dat ik veel homoseksuele vrienden heb en dat ik geen vooroordelen jegens hen koester. Het maakt mij niet uit wat er achter gesloten voordeuren gebeurt.” Wel had hij naar eigen zeggen een hekel aan de ‘hysterie in de media, de afgelopen 20 jaar, over alles wat gay is’. En schreef daarover: “Vaak worden homo’s positief gediscrimineerd en daarmee worden hetero’s dus indirect gediscrimineerd, zowel door de politiek als door de media. Deze verheerlijking van bepaalde bevoorrechte groepen is te ver doorgeslagen.” Maar dan verder op schreef hij weer dat iedereen een voorbeeld zou moeten nemen aan homo-organisaties die uiterst effectief alle middelen hebben aangewend om hun strijd te beslechten.

Daarnaast gaf hij ook een tip hoe je je als terrorist zo onopvallend mogelijk kunt verplaatsen: “Doe dat in een Hyundai. Ja, dat is weliswaar een nichten-autootje, maar het is wel effectief als je geen verkeerde signalen wilt afgeven aan je omgeving.” Een van z’n andere tips: “Gebruik tijdens foto shoots altijd make up. Ja voor mannen klinkt dat nichterig, maar zorg dat je er aantrekkelijk uitziet, dat helpt bij de verspreiding van onze boodschap.” En: “Zorg dat men je voor een homo aanziet, dan vinden ze je minder snel verdacht.” Aan zijn medestrijders adviseerde hij: “Zeg dat je denk dat je homo bent. Dat je bezig bent je nieuwe ik te ontdekken, En dat je er verder niets over kwijt wilt. Zeg dat je je er een beetje voor schaamt en dat je er daarom verder niets over wilt vertellen. Anderen zullen dan klakkeloos aannemen dat je homo bent. Dat is een goede strategie omdat het voor bijna iedereen een reden is om zich niet langer te verdiepen in je privéleven.”

Ondertussen dook een haatvideo op op de website YouTube, die op de dag van de aanslagen gepost was door een gebruiker genaamd 'BerwickAndrew'. In de video, die twaalf minuten duurt en 'Knights Templar 2083' heet, haalt Breivik uit naar de islam, het marxisme en de multiculturaliteit. Hij is gekleed in een duikerspak en houdt een automatisch vuurwapen in de aanslag. De video is inmidels verwijderd van YouTube. De basis voor de videoboodschap is Breiviks 1.500 pagina's tellende manifest '2083. A European Declaration of Independance', dat te downloaden is. Ook dat zou hij, net als het filmpje, volgens Noorse media gepost hebben net voor hij de aanslagen pleegde. Uit dat manifest blijkt ook duidelijk dat Breivik sinds de herfst van 2009 zijn aanslagen voorbereidde. Zelf noemde hij die aanvallen 'de fasewissel'.

Het Engelse document staat verder vol met langgerekte passages over de geschiedenis, extreemrechtse symboliek, islamofobie en antimarxisme. Maar ook met voorbereidingen op de aanslagen, hoe hij zijn bommen maakte en een gedetailleerd verslag van zijn laatste drie maanden voor de aanslagen. Ook opmerkelijk is dat er een vraag en antwoord met zichzelf in staat. Ook in de tekst: enkele 'Belgische kanttekeningen'. Hij somt de politieke partijen op, zelfs de Duitstalige. De meeste partijen zet hij in het lijstje van 'politieke partijen die het multiculturalisme steunen'. De Belgische kerncentrales, tot de proefreactoren in Mol toe, figureren dan weer op de lijst potentiële nucleaire doelwitten. Helemaal op het einde haalt hij nog de Vlaamse Militanten Orde (VMO) aan, bij de 'gefaalde militante organisaties'.

Tot slot blijkt nog dat Breivik zijn actie wreed noemt maar noodzakelijk. Ondertussen heeft hij zich akkoord verklaard met een psychisch onderzoek. En Noorwegen is in diepe rouw, en vele andere landen en mensen leven met hen mee. Jens Breivik, de biologische vader van de verdachte liet weten in shock te zijn toen hij hoorde wat zijn zoon had gedaan. Jens Brevik had al bijna twintig jaar geen contact meer met zijn zoon.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 July, 2011 en 6091 keer gelezen.