Anti-holebi groep en protestmars willen homohuwelijk New York terug verbieden
De groep New Yorkers for Constitutional Freedoms gaat een rechtszaak aanspannen om het pas gelegaliseerde homohuwelijk in New York terug te laten verbieden, en wil bovendien ook een referendum organiseren om het homohuwelijk dat pas gelegaliseerd is terug af te schaffen.

Ondertussen zijn afgelopen weekend honderden homo's en lesbiennes in het huwelijksbootje gestapt. Maar liefst 823 koppels huwden allemaal op zondag 24 juli, de verplichte wachtperiode van 24 uur, die ertoe geleid zou hebben dat de eerste huwelijken pas maandag konden worden voltrokken, werd door rechters genegeerd. Zodat de koppels konden huwen precies één maand na de goedkeuring van de senaat betreffende de legalisatie van het homohuwelijk op 24 juni. (foto's drie van de eerste gehuwde koppels + foto rechts protestmars tegen homohuwelijk).

Maar tegenstanders willen nu de klok terug draaien. De anti-holebi groep zegt dat ze Senaat gaat aanklagen omdat die volgens hen illegaal hebben gestemd om het homohuwelijk in New York legaal te maken. Volgens de documenten die de rechtszaak start zou de Senaat in strijd zijn met de Staats weten die open vergaderingen toestaat om bepaalde procedures te volgen.

De groep die zich de New Yorkers for Constitutional Freedoms noemt zegt dat de Senaat op illegale wijze senators die tegen het homohuwelijk zijn heeft doen zwijgen, en dat de wet niet naar de verschillende comités is gestuurd. Daarnaast stellen ze ook dat Republikeinse senatoren werden vervangen door hoog geplaatsten en Wall Street financierders om de wet in hun voordeel te draaien. Volgens priester Jason J McGuire, executieve directeur van de groep zijn de grondwettelijke vrijheden overtreden. Met andere woorden de groep wil dat de klok in New York wordt terug gedraaid en dat het homohuwelijk terug verboden wordt.

De tegenstanders organiseerde al een protestmars die door ging op de eerste zondag dat homo en lesbische koppels konden trouwen. Staatssenator Ruben Diaz, een predikant en de enige Democraat in de senaat van New York die vorige maand tegen het homohuwelijk stemde, zei tegen een menigte bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties dat hij en gelijkgestemden alles zullen doen om de zondag gesloten huwelijken ongeldig te laten verklaren.
Volgens Diaz hebben de rechters nu een tweede fout gemaakt door de wet van de wachtperiode te negeren. ‘We zullen hun volgende week laten zien dat alles wat hier vandaag gebeurd is, illegaal was’, zei Diaz in het Spaans. ‘Vandaag begint de strijd. Vandaag begint de oorlog.’ Verder eisen ze dat er in een referendum aan de bevolking van New York wordt voorgelegd. In Californië, waar het homohuwelijk in 2008 werd gelegaliseerd, wisten tegenstanders de legalisering via een referendum datzelfde jaar nog terug te draaien.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 July, 2011 en 3806 keer gelezen.