Dolly Parton zegt sorry tegen lesbisch koppel.

Zangeres Dolly Parton zegt sorry tegen een lesbisch koppel dat recent uit haar themapark Dollywood werd geweerd omdat een van de dames een holebi T-shirt droeg.

Het koppel was op 9 juli samen met vrienden in het Dollywood park voor een gezellig dagje uit. Toen ze nog maar pas het park in waren kwam er parkwachter die vroeg of een van de lesbische vrouwen haar T-shirt kon uitdoen omdat daar op stond geschreven: 'Marriage is so gay', ten voordele van het homohuwelijk. Toen de dames vroegen naar het waarom kregen ze te horen dat het park alle bezoekers verwelkomt, maar dat ze vragen kleding en tatoeages die anderen kunnen storen of beledigen niet te dragen. Het koppel liet het er niet bij en diende een klacht in.

Afgevaardigden van het themapark lieten nadien weten dat holebi's en transgenders net zoals hetero's welkom zijn. Maar nu reageert ook Dolly zelf en gaf ze een verklaring van ABC news. 'Het spijt me erg voor de pijn van schaamte met betrekking tot het holebi T-shirt incident in Dollywood. Iedereen weet dat ik al jaren een groot supporter ben van de holebi gemeenschap. Dollywood is een familiepark en alle families zijn welkom.'

Verder zegt de zangeres dat het beleid betreffende kleding met tekens of teksten met controversiŽle boodschappen alleen maar bestaat om de drager ervan te beschermen, zodat er een minimum aan opschudding ontstaat in het park. Dolly zegt verder nog: 'Ik kijk verder dan het incident en hoop en geloof dat het was meer dan beleid dan ongevoeligheid. Het spijt me zeer dat dit is gebeurd.'

Dolly Parton staat al vele jaren bekend als holebi-vriendelijk en heeft veel holebi-fans. Regelmatig zet ze zich in voor de rechten van homo's en lesbiennes en spreekt ze ten voordele van het homohuwelijk.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 July, 2011 en 3317 keer gelezen.