Coco Chanel was biseksueel en minder braaf dan gedacht.

In het boek 'Coco Chanel: An Intimate Life' van Lisa Chaney over mode-icoon Gabrielle 'Coco' Chanel, de meest beroemdste modeontwerpster aller tijden, blijkt dat het stijl-icoon minder braaf was dan men altijd had gedacht.

Chaney kreeg voor haar boek inzage in officiŽle documenten. Chanel die op 87 jarige leeftijd in 1971 overleed was volgens de schrijfster biseksueel, had een affaire met een nazi-spion en ging regelmatig vreemd met beroemdheden als Salvador Dali en Pablo Picasso. Ook zou Chanel regelmatig drugs gebruikt hebben.

Omwille van haar relatie met de nazi-spion leefde Coco na de Tweede Wereldoorlog een tijdje in neutraal Zwitserland om te voorkomen dat ze zou worden vervolgd. Het boek beschrijft verder ook de vele affaires die ze had met zowel mannen als vrouwen.

De film: Coco Chanel & Igor Stravinsky uit 2009 gaat over haar affaire met componist Stravinsky. Verder zijn er al veel biografieŽn geschreven over het stormachtige leven van de modeontwerpster, die in de jaren twintig een van de meest iconische, en nog altijd succesvolle modehuizen aller tijden oprichtte. Het boek Coco Chanel: An Intimate Life verschijnt in november in de Verenigde Staten.

Extra: Coco Chanel had haar eerste succes in 1921. Zij was diegene die de garÁonne-stijl bedacht: ze trok vrouwen truien en plooirokken met verlaagde taille aan en versierde de haren met clochehoeden en haarbanden. Haar eerste parfum bracht ze uit in 1921 Chanel No. 5, dat toen het eerste kunstmatige parfum voor vrouwen was dat niet naar bloemen rook. Chanel zei daarover: Een vrouw moet ruiken als een vrouw en niet als een roos.

Een greep uit ons overige nieuws:
Weldra gaat de allereerste homo en lesbi motorcross van start.
Davy Brocatus en echtgenoot Anatoly starten nieuwe fase in hun leven.
Noors lesbisch koppel redde ruim veertig kinderen van de dood.
Lichte straf voor Poolse homofoob die twee Nederlandse homo's in elkaar slaat.
Actrice Heather Matarazzo en vriendin gaan trouwen.
Anti-holebi groep en protestmars willen homohuwelijk New York terug verbieden, in CaliforniŽ lukte dat...
Miley Cyrus zet tatoeage voor het homohuwelijk.
Nieuwe trend: het bleken van je anus, nu populair bij hetero's.
Dolly Parton zegt sorry tegen lesbisch koppel.
Binnen 60 dagen mogen ook holebi's het land verdedigen, met dank aan Obama.
This is the end....holebitext stopt ermee op Vlaamse televisie.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: Elsevier.nl - tekst en extra door holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 August, 2011 en 5585 keer gelezen.