Tweede Amerikaanse indianenstam erkent het homohuwelijk.


De Suquamish-stam, een indianenstam uit de Amerikaanse staat Washington is de tweede Amerikaanse indianenstam die het homo en lesbische huwelijk erkent. De eerste stam die het homohuwelijk erkende was de Cowuille uit Oregon.

Afgelopen maandag stemde de stamraad in met het geven van homohuwelijks rechten binnen de stam. Omdat het homohuwelijk in Washington niet legaal is, al worden huwelijken die elders zijn afgesloten wel erkent, zullen ook de homo en lesbische huwelijken binnen de Suquamish-stam niet legaal zijn.

Heather Purser (foto), een 28-jarig lid van de Suquamish-stam was degene die naar de stamraad stapte om aanvaarding te vragen voor het homo en lesbische huwelijk. Zelf woont ze niet meer binnen de stam en woont nu met haar vriendin in Seattle. Maar dit jaar keerde ze terug voor de jaarlijkse leden bijeenkomst en daar vroeg ze de ouderen een beslissing te nemen.

Toen ze hoorde dat de raad akkoord ging was ze zowel verrast als gelukkig. "Ik wilde helemaal aanvaard zijn in onze stam. Maar ik had verwacht dat het een moeilijke strijd zou worden en ik had me aan het ergste verwacht. Maar tot mijn grote verbazing ging het erg makkelijk en werd mijn verzoek goedgekeurd."

Volgens stamlid en advocaat Leonard Forsman was er geen onenigheid tussen de leden van de stam over het aanvaarden van het homohuwelijk. "We hebben nu eenmaal een traditie van openheid en het aanvaarden van verscheidenheid." Homo's en lesbiennes kunnen momenteel trouwen in zes Amerikaanse staten, deze zijn: Connecticut, Iowa, New Hampshire, New York, Massachusetts en Vermont. En daarbij komt ook nog de federale hoofdstad Washington.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 August, 2011 en 3335 keer gelezen.