Meer dan 380.000 bezoekers Amsterdam Gay Canal Parade + foto's.Leuke Bizarre Update:
Na jaarlijkse Gay Pride nu ook jaarlijkse Hetero Pride parade.

Gisteren ging de zestiende editie van de Gay Pride parade door in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is de enige ter wereld die zijn parade met een botenparade viert. Ruim tachtig boten voeren dit jaar meer over de Amsterdamse grachten met daarop uitbundige holebi's, transgenders maar ook hetero sympathisanten. Het thema dit jaar was: 'All Together Now'.

De Amsterdamse Canal Pride trekt jaarlijks duizenden toeschouwers die rijen dik aan de waterkant staan te kijken naar het jaarlijkse spektakel van feestende holebi's en transgenders. Vorig jaar trok de botenparade ruim 380.000 toeschouwers en volgens de organisatie ProGay waren dat er dit jaar, ondanks het minder mooie weer, iets meer.

De botenparade werd geopend door de Amerikaanse luitenant Dan Choi. Hij verloor zijn baan in het Amerikaanse leger toen hij uit de kast kwam, vervolgens werd hij het gezicht van de holebi rechtenbeweging. Choi was eregast op de boot van het ministerie van Defensie. Het was trouwens voor het eerst dat een schip met geüniformeerde militairen deelnam aan de Canal Parade. Voorop dit schip stond de tekst: Proud 2 serve.

Voor het eerst voeren ook een boot van de Hindoestaanse homogemeenschap en een boot van de Caribisch-Nederlandse homogemeenschap mee. Het COC (holebi belangen organisatie) greep de parade en de aanwezigheid van CDA-minister Van Bijsterveldt aan om actie te voeren tegen ambtenaren die weigeren huwelijken te sluiten tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Er waren ook tal van Bekende Nederlanders aanwezig zoals: Nick & Simon, Gerard Joling, Willeke Alberti, Georgina Verbaan met vriend en dochtertje, Pia Douwens, Sipke Jan Bouwsma, Marja van Bijsterveldt, Joke de kruijf, Frits Huffnagel, Mark Harbers, Jacques d'Ancona, Hans Klok en Sandra Reemer. Zangeres Patricia Paay zong bij de opening het liedje Gay cera cera een roze versie van de Doris Day-klassieker ‘Que sera sera’.

Gisteren kon men een verslag van de botenparade bekijken op Nederland 3. Dit jaar keken maar liefst 471 duizend mensen, vorig jaar toen de AVRO voor het eerst verslag deed van de Canal Parade was de uitzending goed voor ruim 645 duizend kijkers.

Dit jaar voerde de Amsterdamse politie een zerotolerancebeleid voor het discrimineren, bedreigen en mishandelen van holebi's. Het Openbaar Ministerie had hier toe eerder gevorderd. De politie arresteerde tijdens deze Gay Pride 41 mensen. Toch was er maar in één geval sprake van holebigerelateerd geweld. De meeste arrestaties waren voor het verstoren van de orde. Ook werden enkele mensen opgepakt omdat ze heel dronken waren en verder was er sprake van drie zware mishandelingen. Volgens een politie woordvoerder viel het aantal arrestaties mee gezien de grote mensenmassa die aanwezig was.

Afgelopen vrijdag (tijdens de Gay Pride dagen) ging de verkiezing van Mr Gay Netherlands door en werd de Gay Media Award uitgereikt. En vandaag is het de laatste dag van de Amsterdam Gay Pride die van start ging op 31 juli. Tijdens deze langste Gay Pride ooit waren er tal van activiteiten, straatfeesten, optredens, sportmanifestaties, debatten enz. Het Amsterdamse Rembrandtplein is vandaag de place to be voor het slotfeest met dj's en optredens van Willeke Alberti, Patricia Paay, Rafaëlla en Richenel.

Een greep uit ons overige nieuws:
Mr Gay Netherlands en Prijs Gay Media Award 2011, en de winnaars zijn...
Zanger Christoff 20 jaar in het vak, open over zelfmoord plannen, uiterlijk en zijn vriend.
Lady Gaga als Amy Winhouse in film en Gaga als man op cover nieuwe singel.
Nieuwe therapie om homo's te genezen en hetero te maken.
Winnaar Homo Top 100 bekend, en de winnaar is... + volledige lijst.
Tweede Amerikaanse indianenstam erkent het homohuwelijk.
Glee producer met de dood bedreigd.
Weldra gaat de allereerste homo en lesbi motorcross van start.
Heropening van Yanaïka's Exquisa uitgesteld.
Lichte straf voor Poolse homofoob die twee Nederlandse homo's in elkaar sloeg in Amsterdam.
Coco Chanel was biseksueel en minder braaf dan gedacht.
Eerste zwangere man ter wereld met drie kinderen: 'Wij leven als een normaal gezin', + foto's.
Anti-holebi groep en protestmars willen homohuwelijk New York terug verbieden, in Californië lukte dat...
Meer nieuws: Klik hier


holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 August, 2011 en 5836 keer gelezen.