Zanger Christoff 20 jaar in het vak, open over zelfmoord plannen, uiterlijk en zijn vriend.
Dit jaar viert zanger Christoff zijn 20-jarige carrière en daarom kwam er vorige maand de cd 'Alle Hits' uit. Met daarop een verzameling van de vele hits die de zanger scoorde en met als extra-tje vier nieuwe nummers.

Met de cd blik je terug op een 20-jarige carrière die vooral de afgelopen vier jaar in een stroomversnelling terecht kwam. Zeven nummer 1 hits op rij in de Vlaamse Top 10, 3 platina albums en de succesvolle start van een veelbelovende carrière in Duitsland, waar hij nu al wordt gezien als één van de grote nieuwe namen in de Schlagerwereld. En midden vorige maand verscheen zijn duettenalbum 'Christoff & Vrienden' waarop hij tien duetten en twee solo-nummers zingt. Een van de duetten zingt hij met Gerard Joling. Met andere woorden het gaat goed met de zanger al is dat niet altijd zo geweest...

De zanger die altijd lacht, trad enkele jaren geleden bijna in de voetsporen van zangeres Yasmine (die in 2009 uit het leven stapte). En ook begin dit jaar had hij gezondheidsproblemen door de vele optredens en het maar blijven doorgaan. Zijn lichaam zei 'stop' maar toch is hij blijven optreden waardoor hij sinds de laatste weken last heeft van concentratieproblemen en slecht slapen. Maar gelukkig kwam toen de vakantie eraan en kan hij er weer tegen aan.

In weekblad Dag Allemaal vertelde Christoff dat hij ooit zo depressief was dat hij zelfmoord overwoog. Het was toen 2007. Door zijn toenmalige manager kwam hij in een diepe depressie terecht. "Ik voelde me zo oneindig triest. En machteloos. Zo erg zelfs, dat ik overwoog om uit het leven te stappen. Ik weet het, dat klinkt misschien overdreven. Maar zo voelde ik me dus écht wel. Ik zat er gewoonweg volledig door. Ik zag op sommige momenten geen uitweg meer." De redding kwam door zijn zus Lindsay en diens echtgenoot die korte tijd later de manager aan de deur zetten. 'Hier stopt het' zegden ze. Vanaf nu nemen wij voor Christoff de beslissingen'. Het was de mooiste dag in mijn leven."

Later leerde Christoff zijn huidige manager Gino kennen, zijn zus zorgde voor de boekingen en zelf vond hij al snel een nieuwe platenfirma. Korte tijd later ontmoette hij zijn huidige vriend Niels. Of hoe het leven plots een nieuwe wending kreeg en alles weer goed kwam.

Christoff en Niels zijn ondertussen vijf jaar samen. Beide heren hebben een drukke job. Christoff is soms zes maanden op toer in Duitsland en Niels werkt als verpleger in een rusthuis. Is er nog tijd voor elkaar? Hoe combineren ze zo'n drukke jobs met een relatie. "Door er voortdurend aan te werken en dat ook te blijven doen. En door die zeldzame momenten samen te koesteren en er ten volle van te genieten. Toch werken de vaak lage pauzes ook bevrijdend. Want als Niels en ik té lang bij elkaar zijn, beginnen we toch te kibbelen. Maar ook dat maakt deel uit van een gezonde relatie," aldus de zanger.

Het valt op dat er nergens in de media een foto te vinden is van Niels, wat een bewuste keuze blijkt te zijn. Niels wil zich niet verstoppen maar hij voelt zich beter in de schaduw van zijn beroemde vriend. "Dat uit zich al in zijn job, iets waar ik zoveel bewondering voor heb. Hoe hij met die bejaarde mensen omgaat, chapeau hoor! Ik betwijfel of ik het zou kunnen. Ouderen hunkeren nu eenmaal naar aandacht, terwijl je dat, puur door het personeelstekort niet altijd kan geven. Heel erg vind ik dat".

En al hebben de heren beide een erg verschillende job toch praten ze veel met elkaar over hun werk. Er wordt vooral wat afgelachen om de belevenissen van Niels en zijn ouderen, maar er wordt net zo goed al eens een traantje weggepinkt bij schrijnende verhalen. Niels heeft ook interesse in de job van zijn partner en gaat regelmatig naar een optreden, de laatste keer was tijdens de Gentse feesten. "Maar hij vindt het nog altijd raar dat hij me dan met zoveel mensen moet delen," lacht Christoff. Een kinderwens hebben de mannen niet. "Het enige wat ik fijn zou vinden is een hond. Maar we zijn zo weinig thuis, we moeten nu al iemand laten komen om de vissen te voeren," lacht.

Verder blijkt dat Christoff erg om zijn uiterlijk geeft en zichzelf te dik vindt. Volgens zijn manager zit het allemaal in zijn kopeke (hoofd). Toch heeft de zanger daarom al enkele diëten geprobeerd en zelfs pillen, maar ondertussen denkt hij dat het beter is om misschien eens te gaan sporten. En bang voor ouder worden is hij ook en hij bekend daarbij meteen dat hij al wat dingen heeft laten veranderen aan zijn uiterlijk dat zich beperkte tot botox-injecties. "Een man met rimpels kan mooi zijn. Maar je hebt veel en weinig rimpels hé. Ik hou het graag wat binnen de perken."

Eerder kon je bij ons lezen:
Christoff: "Mijn vriend ontsnapte aan babymoordenaar De Gelder".(Juli 2010)

Een greep uit ons overige nieuws
Lady Gaga als Amy Winhouse in film en Gaga als man op cover nieuwe singel.
Mr Gay Netherlands en Prijs Gay Media Award, en de winnaars zijn...
Meer dan 380.000 bezoekers Amsterdam Gay Canal Parade + foto's.
Glee producer met de dood bedreigd.
Heropening van Yanaïka's Exquisa uitgesteld.
Nieuwe therapie om homo's te genezen en hetero te maken.
Winnaar Homo Top 100 bekend, en de winnaar is... + volledige lijst.
Tweede Amerikaanse indianenstam erkent het homohuwelijk.
Begin september langverwachte serie van Tom Lanoye op Tv + trailer.
Laatste homo overlevende van nazivervolging overleden.
De laatste nieuwtjes op het vlak van Aids-Hiv...(super chip, slechts één pil en bacterie tegen hiv).
Weldra gaat de allereerste homo en lesbi motorcross van start.
Davy Brocatus en echtgenoot Anatoly starten nieuwe fase in hun leven.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: dag allemaal en holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 August, 2011 en 16182 keer gelezen.