Na jaarlijkse Gay Pride nu ook jaarlijkse Hetero Pride parade.

De gemeenteraad van Sao Paulo in BraziliŽ heeft een voorstel goedgekeurd om jaarlijks een Heteroseksuele Pride parade dag te organiseren in december. Sao Paula trekt jaarlijks meer dan drie miljoen holebi's naar de Gay Pride parade, en is daarmee de grootste ter wereld.

Het voorstel komt van gemeenteraadslid Carlos Apolinario en moet enkel nog worden ondertekend door burgemeester Gilberto Kassab. Volgens Apolinario is de Heteroseksuele parade niet bedoeld als protest tegen holebi's, maar vindt wel dat holebi's teveel privileges krijgen. (wat die zgn privileges zijn lees je onderaan)

Naar eigen zeggen is Apolinario geen homofoob maar wel bezorgd om het feit dat de Braziliaanse holebi's te veel 'speciale' wettelijke beschermingen krijgen tegenover heteroseksuele Brazilianen. Verder is hij van mening dat holebi's teveel media aandacht krijgen. Ook is hij het niet eens met wetten die holebi's moeten beschermen tegen discriminatie. Volgens hem lijkt het erop dat holebi's een speciale soort is die boven de wet staat.

Apolinario blijft benadrukken dat hij geen homofoob is. "Ik heb respect voor holebi's en ik ben tegen elke vorm van agressie tegen hen. Ik heb geen problemen met homo's zolang ze zich maar 'normaal' gedragen. Ik respecteer homo's en lesbiennes omdat ik een christenen ben en ik leerde de betekenis van vrije mening, maar ik ben het niet eens met de exclusiviteit die holebi's krijgen van de overheid. Deze situaties, zoals de Gay Pride maken van holebi's een speciale categorie mensen. De manier waarop dingen nu gaan, gauw staat er iemand op die Sao Paulo uitroept tot de gay capital van ons land."

De Braziliaanse holebi gemeenschap vreest de heteroseksuele pride parade omdat het homohaat en geweld kan uitlokken. "Hoeveel holebi's zullen er worden aangevallen na de boodschap dat heteroseksuelen betere mensen zijn? Het vieren van een heteroseksuele pride is onaanvaardbaar omdat het als provocerend kan over komen voor de holebi gemeenschap. Want hetero's worden niet gediscrimineerd omdat ze heteroseksueel zijn," aldus een woordvoerder van de Braziliaanse holebi gemeenschap.

Extra: BraziliŽ heeft de grootste katholieke bevolking ter wereld, maar ook (op Oeganda na) de snelst groeiende evangelisch-christelijke gemeenschap. Vanuit deze hoek waait de laatste tijd een gure wind. Terwijl het zo goed leek te gaan met gelijke rechten voor holebi's. Uit recente cijfers blijkt dat er vorig jaar ruim 260 homo's zijn vermoord, een stijging van 113 procent tegenover vijf jaar eerder. Sinds dit jaar krijgen homo en lesbische koppels dezelfde financiŽle en sociale rechten als getrouwde heteroseksuelen. Helaas zorgde deze stap vooruit een week later voor twee stappen achteruit voor Braziliaanse holebi's. Eerst werd het wetsvoorstel afgeschoten betreffende de gelijkstelling van discriminatie op grond van seksuele geaardheid aan discriminatie op basis van huidskleur of geloof. En later werd een lespakket voor middelbare scholen dat homoseksualiteit moest bespreekbaar maken verworpen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 August, 2011 en 3496 keer gelezen.