Scheidingsmuseum wegens groot succes op wereldtournee + foto's.


Acht jaar geleden gingen Olinka Vistica en Drazen Grubisic uit KroatiŽ uit elkaar. Kort daarna begonnen ze hun 'Museum of Broken Relationships, om op een positieve manier hun scheiding te verwerken.

Omdat het rondtrekkende scheidingsmuseum zo'n groot succes was, is men nu bezig aan een wereldtournee. Het museum telt ruim zevenhonderd objecten, grotendeels geschonken door andere gescheiden mensen. Bij de spulletjes liggen teksten met verklaringen.

Zo ligt er een trouwkleed van een Amerikaanse die huwde met een Japanner, daarbij een briefje met de tekst: 'Ik hield van het idee iets te kunnen weggeven dat pijnlijke herinneringen oproept.' Naast een pakje Russische condooms staat de tekst: ''Ik gebruik ze niet met haar, en ook niet met iemand anders'. Verderop hangt een bijl van een vrouw, die daarmee de huisraad van haar vriendin in kleine stukjes sloeg toen ze uit elkaar gingen. Bij de bijl ligt de tekst: 'De ex mocht de stukjes houden de bijl promoot de therapie.' En er hangt ook een fiets die volgens de schenker symbool staat voor het vluchten uit de relatie.

Ook is er een houten been, van een Balkan veteraan die verliefd werd op een verpleegster in een veldhospitaal. Het bordje luidt: 'De prothese had een langer leven dan de relatie.' En uit Zwitserland doneerde iemand een ongeopend pakje met eetbare slips waarbij de tekst: 'Hij bleek zo goedkoop te zijn als zijn cadeautjes'. Op een tafeltje ligt een pen waarbij de schenkster liet weten dat ze wou dat ze de pen had gebroken in plaats van er liefdesbrieven mee te schrijven naar hem die dat niet verdiende. En zo ligt het museum vol met allerlei objecten. Volgens de bedenkers is het museum een veilige opslagplaats voor mooie en soms minder mooie herinneringen. Het museum trekt nu rond in Londen. Meer info/website: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 August, 2011 en 3105 keer gelezen.