Website voor homo's en lesbiennes die met elkaar willen trouwen.


Een man en een vrouw trouwen en krijgen kinderen. Een traditioneel gezin? Zo lijkt het wel. Maar hij is homo en zij is lesbisch. Eerder kon je bij ons al lezen over Joodse homo's die met lesbiennes trouwen in Israel. Het is inmiddels zo populair dat de IsraŽlische orthodoxe rabbi Areleh Harel (foto rechts) een gat in de markt zag en daarom volgende maand een datingsite lanceert.

Harel komt volgende maand met een datingsite waarop homoseksuele Joods orthodoxe mannen kunnen opzoek gaan naar lesbische vrouwen, die, net als zij, een traditioneel joods gezin willen. Harel kwam op het idee toen een homoseksuele jood hem zes jaar geleden om raad vroeg. Hij wilde toch een gezin, en zich aan de joodse wet houden. Maar ook en misschien vooral om de joodse gemeenschap niet tegen zich in het harnas te jagen omwille van zijn seksuele geaardheid.

Rabbi Harel vond toen een lesbische vrouw voor die homo man waarna het koppel trouwde. Inmiddels hebben ze twee kinderen. Niemand weet dat ze holebi zijn. Sinds toen heeft Harel ruim dertien gelijkaardige koppels samen gebracht. Andere rabbijnen loven Harel voor zijn oplossing maar holebi activisten zijn er alles behalve blij mee en noemen de huwelijken bedrieglijk.

Toch heeft Harel veel succes. Er staan ondertussen al dertig gelijkaardige koppels te wachten die op zoek zijn naar een partner. De koppelingen gebeuren door Harel zelf. Maar binnenkort kunnen de koppels zelf op zoek gaan via de website. Inschrijven kost 42 dollar en een succesvolle koppeling kost 430 dollar.

Extra - holebi rechten in Israel:
Israel is het enige tolerantie land uit het Midden Oosten. Het land kent bovendien het hoogste aantal voorstanders van het homohuwelijk, namelijk 60 procent. Daarnaast is Israel ook het eerst Midden Oosten land waar homofobie strafbaar is gesteld. Het homohuwelijk is niet toegestaan maar Israel is, ook hier weer het eerste Midden Oosten land, dat het homohuwelijk, met al zijn rechten en plichten, wel aanvaard als die zijn afgesloten in een ander land of staat. En lesbische meemoeders en homoseksuele meevaders mogen het kind van hun partner adopteren. Israel is ook ťťn van de landen waar homo's en lesbiennes openlijk mogen dienen in het leger. Weerstand tegen holebi's komt vooral uit religieuze hoek en dan in het bijzonder vanuit de Joods Orthodoxe gemeenschap.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 August, 2011 en 3632 keer gelezen.