Amerikaans modeontwerper en vriend na 21 jaar eindelijk getrouwd.

Sinds het homohuwelijk in New York legaal is stappen ook veel beroemdheden in het huwelijksbootje. Afgelopen woensdag was het de beurt aan de Amerikaanse modeontwerper Michael Kors, 51, (foto links) en zijn vriend Lance LePere. Het koppel huwde op Dune Beach in Southampton, New York, en werden getrouwd door Mark Epley, de burgemeester van de stad.

De ontwerper is naar eigen zeggen helemaal in de wolken met zijn kersverse echtgenoot. "Om iemand zo speciaal als Lance op blote voeten, op een prachtig strand te mogen trouwen, is meer dan ik ook had durven dromen," De mannen zijn al sinds 1990 samen. Ze leerde elkaar kennen toen LePere stage kwam lopen bij Kors. Toen bekend werd dat het homohuwelijk in New York werd opengesteld zei Kors: "We vinden het fantastisch dat we na jaren samen eindelijk de mogelijkheid hebben om in onze eigen staat te trouwen".

Extra: Kors, die ook bekend is als jurylid van Project Runway heeft een duidelijke stijl. Luxueuze, typisch Amerikaanse, sportieve collecties. Casual chic, maar met een tijdloze elegantie. In het begin ontwierp hij enkel dameskledij waarvoor hij in 1999 de award voor beste ontwerper van dameskledij van de Council of Fashion Designers of America kreeg. In 2000 lanceerde hij zijn eerste parfum: 'Michael Kors voor vrouwen', door het succes van dit parfum bracht hij een jaar later ook een mannenparfum uit. Vanaf 2002 kwam hij ook mannenkledij waarvoor hij in 2003 opnieuw een award kreeg, ditmaal voor beste ontwerper van mannenkledij. In 2004 bracht Kors naast zijn eerste lijn, de duurdere couturelijn, ook een tweede lijn uit: 'Michael', die zowel uit dames- als herenkledij, schoenen, handtassen en accessoires bestaat.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 August, 2011 en 3684 keer gelezen.