Belspelinfiltrant met ervaring homo spelen (filmpje) gaat rol in Vlaamse soap spelen.
Vlaams acteur en theatermaker Maxime De Winne, 33, bekend als dé belspelinfiltrant in het programma 'Basta', zal in de loop van het najaar te zien zijn in de één soap 'Thuis'. Dat heeft de VRT bevestigd.

Twee weken geleden kon je al bij ons lezen dat acteur Braam Verreth, die de rol speelde van Franky, die eerder uit de kast kwam als homo, wordt vervangen door acteur Jef Hoogmartens. En nu komt er mogelijk nog een homo-tje bij.

Na zijn aandeel in het ontmaskeren van het bedrog van belspelletjes was De Winne nog niet zo lang geleden te zien in een reclamespotje samen met Jean-Claude Van Damme, hierin speelde Maxime een homo (link filmpje onderaan). De kans bestaat dat hij in Thuis ook deze rol zal gaan spelen, want de homoverhaallijn in 'Thuis' is nog lang niet aan zijn einde toe. De VRT wil niet zeggen of het klopt dat De Winne een homo zal spelen.

Daarnaast komt er mogelijk later een vechtscène tussen een homokoppel in 'Thuis'. Wie dat koppel zal zijn is niet bekend. (twee homo's die vechten om de liefde van Franky? twee figuranten? Franky en zijn toekomstige vriend? het kan vanalles zijn en we wachten het wel af) Wel is bekend dat de makers van 'Thuis' die scène zullen moeten aanpassen omdat de burgemeester van Oud-Heverlee bij Leuven recent weigerde om te opnames van de Vlaamse één soap in zijn gemeente te laten doorgaan.

Er zou een vechtscène worden opgenomen in een café. Het gevecht zou buiten verder gezet waarna politieagenten moeten tussenkomen. Maar burgemeester Vandezande wil daarvoor geen manschappen inzetten. Naar eigen zeggen wil hij geen vechtende politieagenten op zijn grondgebied. De makers van 'Thuis' hebben zich bij de beslissing neergelegd. Volgens producer Wim Janssen wil de serie ook maatschappelijk relevante thema's aansnijden. "Daarbij trachten we een zo getrouw mogelijk beeld te creëren, dus zetten we echte politiemensen in. Het was niet de bedoeling dat ze de amokmakers daadwerkelijk te lijf zouden gaan".

Extra: De Winne volgde een opleiding als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht en studeerde af in 2006. Hij speelde (gast)rollen in diverse televisiereeksen, waaronder Zone Stad, Aspe en Vermist. Daarnaast studeerde hij in 2001 af als moraalfilosoof aan de Universiteit van Gent.

Filmpje Maxime als homo met Jean Claude Van Damme: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Opschudding, droefheid en boosheid om homo personage wissel in Vlaamse soap.
Vlaanderen en homo's, dé outing van Franky in Thuis, en de outing van Timo Descamps & Sven Pichal.


Bron: nieuwsblad.be en gva.be

Dit bericht is gepost op 22 August, 2011 en 5467 keer gelezen.